Το Google Maps τελευταία κάνει πάρα πολλά λάθη. Από την χάραξη διαδρομής μέχρι τους δρόμους στους οποίους μας βγάζει που είναι ακατάλληλοι για οδήγηση και επικίνδυνοι. Αυτή το φορά έχουμε ένα περιστατικό στην Ινδία, με τρεις άντρες να πέφτουν από γέφυρα, στην κοίτη ενός ποταμού. Οι άτυχοι άνδρες, ακολούθησαν τυφλά τις οδηγίες του Google Maps, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.
Η δημοφιλέστερη εφαρμογή πλοήγησης, έβγαλε τους άτυχους άνδρες σε μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει λόγω πλημμυρών. Όσοι ήταν από την περιοχή το ήξεραν, όμως για όλους τους άλλους ήταν κάτι άγνωστο. Οι χρήστες βασίστηκαν στις οδηγίες της Google, καθώς ήταν στην περιοχή για έναν γάμο και δεν είχαν ιδέα για το τι έχει συμβεί με την πλημμύρα. Παράλληλα, δεν υπήρχε καμία σήμανση για την κατεστραμμένη γέφυρα στην περιοχή, ούτε είχαν κλείσει τον δρόμο προς το σημείο.
Οι άνδρες οδήγησαν πάνω στην γέφυρα και ξαφνικά βρέθηκαν στο κενό, σε αρκετά μέτρα ύψος. Η πτώση τους σκότωσε και τώρα η αστυνομία της Ινδίας έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία εξ ‘αμελείας σε τέσσερις μηχανικούς της Google και σε ένα στέλεχος του Google Maps.
Το περιστατικό ανοίγει την συζήτηση για το αν οι εφαρμογές πλοήγησης έχουν ευθύνη για τέτοια περιστατικά. Αρκετοί είναι αυτοί που ρίχνουν το φταίξιμο στην Google για τα μη ενημερωμένα αποτελέσματά της, ενώ άλλοι την υπερασπίζονται καθώς πιστεύουν πως έπρεπε οι οδηγοί να είναι πιο προσεκτικοί. Εμείς θα ταχθούημε με την πρώτη ομάδα, καθώς το ότι βρέθηκαν εκεί οι άτυχοι άνδρες ήταν καθαρά ευθύνη της Google, που δεν είχε ενημερώσει τους χάρτες. Σε μια εποχή που γίνονται συνεχώς περικοπές σε προσωπικό, για χάρη της τεχνητής νοημοσύνης, λείπει το απαραίτητο προσωπικό για να ενημερώνει άμεσα τα δεδομένα των εφαρμογών για τέτοιες καταστάσεις.
Ακόμα και έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που και σε εμάς έχει δώσει επικίνδυνες οδηγίες. Η χειρότερη από τις φορές ήταν όταν μας έβγαλε σε μια χαράδρα των κυθύρων, από έναν πολύ στενό δρόμο που από ένα σημείο και μετά ήταν κατεστραμένος πλήρως. Σε μια περιοχή χωρίς σήμα σε κανένα κινητό και χωρίς κανέναν γύρω για να καλέσουμε βοήθεια. Αν δεν είχαμε αυτοκίνητο για οδήγηση εκτός δρόμου εκείνη την μέρα (Subaru Forester 2.0 Turbo), πιθανότατα θα ήμασταν ακόμα εκεί, καθώς απήχαμε αρκετά χιλιόμετρα από κάποιο κεντρικό δρόμο του νησιού. Όταν ελέγξαμε αργότερα, μας έβγαλε από εκεί για να γλυτώσουμε γύρω στα 500 μέτρα δρόμου, ενώ δεν είχε ενημερώσει τους χάρτες πως πρόκειται για κατεστραμένο δρόμο, λόγω βροχών προ διετίας.
Απεριόριστα data σε όλη τη Vodafone!
Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω του Google Maps. Τα περιστατικά είναι πολλά και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί για τις διαδρομές που δίνει το Google Maps, ενώ θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους στον δρόμο και να μην τρέχουν σε άγνωστες περιοχές.
Όπως το βλέπουμε, πιθανότατα η παρέα όταν ανέβηκε στη γέφυρα την είδε άδεια εντελώς και πιθανότατα πάτησε λίγο παραπάνω γκάζι. Όταν έφτασαν στο χείλος της γέφυρας στο σημείο που είχε καταρρεύσει, ίσως δεν πρόλαβαν να φρενάρουν και βρέθηκαν στο κενό. Βέβαια, αυτές είναι εικασίες που κάνουμε για το θέμα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Η καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης στον πλανήτη Google Maps, ΠΟΤΕ δεν έχει ευθύνη αρχές.
Αντιθέτως διώκεται χωρίς άσυλο.
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τούς συμβατικούς χάρτες για περισσότερη ασφάλεια, μην ξεχνάτε