Η Google επικαιροποιεί την πολιτική της σχετικά με τις εφαρμογές προσωπικών δανείων στο Android, απαγορεύοντας στις εφαρμογές αυτές την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα στο τηλέφωνο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και της λίστας επαφών.

Όπως εξηγεί ο κολοσσός της αναζήτησης, οι εφαρμογές που προσφέρουν προσωπικά δάνεια δεν μπορούν να ζητούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσβαση σε φωτογραφίες ή βίντεο, επαφές, αριθμούς τηλεφώνου, ακριβή δεδομένα θέσης, ή τον εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Γι’ αυτό, οι εφαρμογές που παρέχουν προσωπικά δάνεια ή έχουν ως πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε προσωπικά δάνεια, θα απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως φωτογραφίες και επαφές. Η αλλαγή αυτή τίθεται σε ισχύ στις 31 Μαΐου.

Πιθανώς, η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα μιας τάσης όπου οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων έχουν χρησιμοποιηθεί από εισπράκτορες χρέους, οι οποίοι φέρονται να έχουν αντλήσει τις προσωπικές επαφές των χρηστών από το τηλέφωνό τους μέσω κάποιας εφαρμογής δανείου για να επικοινωνήσουν με φίλους και συγγενείς σχετικά με τα ανεξόφλητα χρέη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.