Η Apple έχει περιορίσει τις οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης στα μοντέλα iPhone Pro από τότε που εισήγαγε το χαρακτηριστικό αυτό το 2021. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι όσοι αγοράζουν απλά μοντέλα iPhone έχουν κολλήσει με μια τυπική οθόνη 60Hz αντί για μια πιο ομαλή οθόνη 120Hz.

Τώρα, ο ειδικός της βιομηχανίας οθονών και αναλυτής Ross Young υποστήριξε στο Twitter ότι η Apple θα φέρει μια οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης στα βασικά iPhone το 2025. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να περιμένετε για το iPhone 17 αν θέλετε ένα φθηνότερο iPhone με οθόνη 120Hz.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής για μια οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης σε ένα βασικό iPhone. Μπορούμε να καταλάβουμε αν η Apple ακολούθησε αυτή την προσέγγιση επειδή τα βασικά iPhone είχαν μικρότερες μπαταρίες, αλλά ακόμη και τα τυπικά iPhone 13 και 14 έχουν μέγεθος μπαταρίας στο ίδιο επίπεδο με τα iPhone 13 Pro και 14 Pro αντίστοιχα.

Οπότε, είναι λογικό ότι η Apple το κάνει αυτό για να προωθήσει τους καταναλωτές στα μοντέλα Pro. Η εταιρεία πιθανότατα θα δει επίσης υψηλότερα περιθώρια κέρδους στα στάνταρ μοντέλα παραμένοντας σε μια συμβατική οθόνη 60Hz.

Σε αντίθεση με την Apple, οι εταιρείες Android smartphone, όπως η Samsung, η OnePlus, η OPPO, η vivo και η Xiaomi, προσφέρουν οθόνες 120Hz στις βασικές τους ναυαρχίδες εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο να βρείτε τηλέφωνα Android κάτω των 500 ευρώ με οθόνες OLED 90Hz ή 120Hz.

Στα λοιπά στοιχεία που αποκάλυψε ο Ross Young είναι ότι τα iPhone 15 θα έχουν όλα pill-shaped punch hole, το ίδιο θα ισχύσει και στα iPhone 16, ενώ η μετάβαση σε under-display υλικό θα γίνει με τα iPhone 17 Pro που όπως και τα iPhone 18 Pro θα έχουν under-display Face ID panel και κλασικό punch hole.

Τελικά, η Apple θα κρύψει όλο το hardware της μπροστινής κάμερας και του Face ID κάτω από την οθόνη στα iPhone 19 Pro – 7 χρόνια μετά τον ανταγωνισμό, με τα βασικά μοντέλα να παίρνουν μετά από 2 χρόνια το under-display Face ID panel. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η πρώτη γενιά iPhone με πλήρες under-display hardware σε όλα τα μοντέλα θα είναι τα iPhone 21.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.