Η Google πρόσθεσε μία νέα απαίτηση στο Play Store η οποία επηρεάζει όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας. Αυτή η νέα απαίτηση αποσκοπεί να βοηθήσεις τους χρήστες να έχουν περισσότερο έλεγχο και να προστατεύουν το απόρρητο των δεδομένων τους.

Σύντομα λοιπόν, όλες οι εφαρμογές του Play Store που επιτρέπουν τη δημιουργία λογαριασμού θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να διαγράφουν αυτούς τους λογαριασμούς. Όπως αναφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός, η περιοχή Data safety ήδη επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν την επιλογή διαγραφής δεδομένων.

Ωστόσο, με τη νέα προσθήκη, οι χρήστες τους Google Play Store θα μπορούν εύκολα και για όλες τις εφαρμογές να διαγράψουν τους λογαριασμούς που δημιούργησαν και κατ’ επέκταση τα δεδομένα που συνδέονται με αυτούς. Όμως, φαίνεται ότι η εταιρεία δεν θα θέσει άμεσα σε ισχύ τον νέο κανόνα.

Για να δώσει αρκετό χρόνο στους προγραμματιστές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ο κολοσσός της αναζήτησης θα εφαρμόσει τον νέο κανόνα σταδιακά. Σε πρώτη φάση, θα ζητήσει από τους προγραμματιστές να απαντήσουν στο ερώτημα για τη διαγραφή λογαριασμών έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Στις αρχές του επόμενου έτους, οι χρήστες του Google Play Store θα αρχίσουν να βλέπουν αλλαγές στο κατάστημα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου badge και μιας καινούργιας περιοχής για τη διαγραφή δεδομένων. Με κατάθεση αιτήματος, οι προγραμματιστές μπορούν να πάρουν παράταση έως τις 31 Μαΐου του 2024.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.