Το Wear OS έχει μια αρκετά καλή συλλογή εφαρμογών και μία από τις πιο δημοφιλείς είναι το Google Maps που μπορούν να βοηθήσουν κατά τη μετάβαση από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να χρειάζεται η χρήση ενός τηλεφώνου. Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός.

Προς το παρόν, το smartphone πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το ρολόι για να είναι δυνατή η πλοήγηση βήμα προς βήμα. Ωστόσο, στο μέλλον αυτό δεν θα είναι απαραίτητο. Η Google ανακοίνωσε ότι οι χάρτες της θα υποστηρίζουν offline πλοήγηση στο Wear OS.

Όπως το περιγράφει η Google, αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες Wear OS να πηγαίνουν για τρέξιμο ή μία βόλτα με το ποδήλατο και να αφήνουν το τηλέφωνο τους σπίτι, ενώ θα εξακολουθούν να έχουν τα πλεονεκτήματα της πλοήγησης του Google Maps.

Η Google είπε απλά ότι αυτή η λειτουργία θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι διαθέσιμο μόνο στις LTE εκδόσεις ή και στις Bluetooth. Η λογική λέει ότι θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν μόνο όσα ρολόγια έχουν LTE.

Τέλος, με δεδομένο ότι η offline λειτουργία στο Google Maps είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Google και Samsung για τη βελτίωση του Wear OS, αναμένεται να τη δούμε πρώτα στα Galaxy Watch 5.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.