Αν πραγματοποιήσεις αυτή τη στιγμή αναζήτηση στο Google για το CCleaner ενέχει μια τέτοια ενέργεια σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλειά σου. Όπως επισημαίνει το chip.de, στα πλαίσια της καμπάνιας FakeCrack, οι κυβερνοεγκληματίες προσφέρουν σπασμένες εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών, μεταξύ αυτού και του Ccleaner, που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από malware.

Ένα παράδειγμα fake ιστοσελίδας

Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει μια απλή αναζήτηση για creacked εκδόσεις, οδηγείται σε fake download sites τα οποία σου προσφέρουν ένα zip αρχείο να κατεβάσεις, το οποίο μέσα του περιέχει συνήθως ένα .exe αρχείο, το οποίο είναι αρκετό για να μολύνει το Pc και να υποκλέψει passwords, δεδομένα πιστωτικών καρτών και διάφορες πληροφορίες για το σύστημα, όπως εγκατεστημένα προγράμματα, screenshots κ.α. Επιπλέον, διάφορες εκδόσεις του malware πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και παρακολουθούν το clipboard.

Έκπτωση Παγίου με Αγορά Συσκευής με Δόσεις : Οι όροι στη Cosmote

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.