Μόλις παραλάβαμε στα χέρια μας τη νέα ταυτότητα και είπαμε να ανεβάσουμε δυο φωτογραφίες για να δεις πως είναι στη πραγματικότητα, η οποία αλήθεια είναι ότι διαφέρει αρκετά από τα σχεδιαγράμματα που είχαν κυκλοφορήσει κατά την ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον η ταυτότητα φέρει εκτός από την φωτογραφία σου και ένα ανάγλυφο σημείο, το GRC στην εικόνα, στο οποίο αν την αλλάξεις ελάχιστα θέση όπως την κρατάς εμφανίζεται πιο έντονη και πιο αχνή η κύρια φωτογραφία. Σαν εκείνα τα καρτελάκια που είχαν κυκλοφορήσει κατά την είσοδο στο ευρώ και εμφάνιζαν το 1 ευρώ πόσες δραχμές είναι.

Η νέα ταυτότητα παρουσιάζει τα στοιχεία σου αλλά και την υπογραφή σου πλέον, το όνομα, το φύλο, την ιθαγένεια, τη διάρκειά της, η οποία αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 10 χρόνια, ενώ στο πίσω μέρος, το όνομα του πατρός και της μητέρας τον τόπο γέννησης όπως και την ομάδα αίματος και το ύψος μας. Επιπροσθέτως, στο πίσω μέρος αναγράφεται ένας ολόκληρος αριθμός μαζί με το όνομά μας σε λατινικούς χαρακτήρες.

Σχετικά άρθρα

Οι ερωτήσεις ασφαλείας στις νέες ταυτότητες!

Η διαδικασία με τις φωτογραφίες στις νέες ταυτότητες

Νέες ταυτότητες: Έτσι προστίθενται στο gov.gr wallet

Νέες ταυτότητες – Ελλάδα! Έτσι ανεβαίνουν στη Revolut

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. καλά ποια διαφορά βλέπεις απ τις ανακοινώσεις?
  βλέπω δημοσίευση του 9/2023 και ειναι αντιγραφή, πέρα απ το χρώμα του σχήματος στον αριθμό ταυτότητας.

 2. Πώς θα βγάλουν φωτογραφίες και ταυτότητα άτομα υπερήλικα με κινητικά προβλήματα;

 3. Το ίδιο που σας κάνει δεν περνούμε καμία ταυτότητα έχω την παλιά μου την ευγαλα πριν 8 μήνες και δεν θα προλάβετε να της πάρει ο κόσμος για να καταστραφεί

 4. Ξέρετε πολύ καλά την έχει η ταυτότητα είμαι πλήρης ενημερωμένη κόσμε πρόσεξε γιατί βλέπεις τη γηνεται με την εκκλησία με τα θρησκευτικά στα σχολεία άνοιξε τα μάτια σου οποίος είναι χριστιανός να μην την πάρει αλλιώς χαθυκατε

 5. Και να βγάλατε την παλιά τους τελευταίους μήνες είναι μια τρύπα στο νερό καθώς έχουν ισχύ για 2 χρόνια οοοκ το πήγατε απλά πάρα πίσω.

 6. Ασε…εγώ ήδη έχω χαθεί από την στιγμή που διάβασα το υπέροχο συντακτικό και την ορθογραφία σου.

 7. Δεν θέλω μια ταυτότητα που θα συνδέεται ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του κράτους!! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε υποβαθμιστει απαξιωθει από τις υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους!!!!

 8. Αποκ. 13,17 Και ίνα μη δυνηται αγόρασαι ή πωλησαι ει μη ο έχων το χάραγμα το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος του.

 9. Οχι ολων μας. Εγω περιμενω Αυγουστο 2026 και βλεπουμε κι αν θα βγαλω τοτε. Δε μαρεσει η google και οι υπολοιποι καπαδοκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.