Για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας, θα πρέπει να υποβάλλετε  αυτοπροσώπως στην Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής σας διαμονής εκτός των άλλων δικαιολογητικών και φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή.

Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας στις Αρχές έκδοσης, είτε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος θα αναρτήσει τη φωτογραφία σας στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr.

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο του Σύμπαντος βρίσκεται στη Γη

Σε αυτήν την περίπτωση, ο φωτογράφος θα σας δώσει έναν κωδικάριθμο, τον οποίο μέσω της εφαρμογής myPhoto θα πρέπει να συσχετίσετε με το ΑΦΜ σας και στη συνέχεια να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή “Έκδοση/Αντικατάσταση Δελτίων Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών” να την αντλήσει.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης, να αναζητήσει και να ανακτήσει τη φωτογραφία σας.

Για το myphoto

Θα χρειαστείτε:

 • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου)
 • τον ΑΦΜ σας
 • τον κωδικάριθμο που σας ήρθε αυτόματα με γραπτό μήνυμα (sms) ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) μετά την επίσκεψη σας σε επαγγελματία φωτογράφο

Η διαδικασία

 • Συνδέεστε στην εφαρμογή και καταχωρίζετε τον κωδικάριθμο που σας εστάλη ή σαρώνετε το QR code.
 • Εξετάζετε σε προεπισκόπηση τα αρχεία μεταφόρτωσης και ανάλογα τα εγκρίνετε ή τα απορρίπτετε.
 • Μετά την έγκριση τους αν επιθυμείτε τα συσχετίζετε με τον ΑΦΜ σας.
 • Εξουσιοδοτείτε μέσω της εφαρμογής, μετά από ρητή συγκατάθεση, ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες που παρέχονται από Φορείς του Δημόσιου Τομέα, να αντλήσουν τα συσχετισμένα αρχεία φωτογραφίας και υπογραφής. Το ψηφιακό αρχείο της υπογραφής σας επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά κατά τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης διπλώματος οδήγησης σας.


Χρόνος διατήρησης των αρχείων
Τα ψηφιακά αρχεία που δεν συσχετίστηκαν με τον ΑΦΜ σας διαγράφονται από το σύστημα σε διάστημα 2 εβδομάδων από την ημερομηνία αποστολής του μηνύματος με τον κωδικάριθμο.
Τα ψηφιακά αρχεία που συσχετίστηκαν με τον ΑΦΜ σας διατηρούνται στο σύστημα για διάστημα ενός έτους.

Διαχείριση των αρχείων και εξουσιοδότησης από την εφαρμογή

Σε οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να:

 • αποσυσχετίσετε τα ψηφιακά αρχεία από τον ΑΦΜ σας. Ο κωδικάριθμος ωστόσο παραμένει διαθέσιμος και μπορείτε να τον επανασυσχετίσετε με τον ΑΦΜ σας για ένα έτος από την ημερομηνία της αρχικής συσχέτισης
 • κάνετε ανάκληση της εξουσιοδότησης που έχετε δώσει σε κάποια ηλεκτρονική εφαρμογή ή υπηρεσία Φορέα του Δημόσιου Τομέα
 • δείτε το ιστορικό των εξουσιοδοτήσεων σας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σχετικά με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), υπάρχουν κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν κινητό. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι γίνεται με αυτούς; Διότι το σύστημα δεν δέχεται κοινό τηλέφωνο, με κάποιον άλλον π.χ. τη σύζυγο, η τα παιδιά του, πλέον δεν μπορούν να κάνουν πολύ βασικά πράγματα. Πρέπει αναγκαστικά να διατηρούν ένα κινητό τηλέφωνο (με ο,τι συνεπάγεται, δηλ. κάρτα κάθε μήνα κτλ) στο όνομα τους; Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με αρμόδιους, λογιστές κτλ, κάνεις δεν μπορεί να μου δώσει μια απάντηση.

 2. Για σας έχω ανάγκη νά μπορείτε νά μου κατεβάσετε το δειπλωμα οδηγήσεις και την ταυτότητα μου σας παρακαλώ γιατί δεν έχω ιδέα πως γίνεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.