Μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Google, η Apple, η Snap, το Twitter, η Meta Platforms και η Discord, εξαπατήθηκαν και έδωσαν προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες τους.

Επικαλούμενο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, το Bloomberg αναφέρει ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί παρείχαν τις ευαίσθητες αυτές πληροφορίες των χρηστών σε απάντηση σε fake αιτήματα που προσποιούνταν τις αρχές του κράτους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτού του είδους τα αιτήματα δεν απαιτούν δικαστική εντολή και οι εταιρείες συχνά δίνουν τέτοια δεδομένα όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Οι δράστες συνήθως παραβιάζουν το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αρχών και αποστέλλουν τέτοια αιτήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα δεδομένα που αποκτήθηκαν με δόλιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν για τη στοχοποίηση ανηλίκων και γυναικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαδικτυακοί εγκληματίες πίεζαν τα θύματα να μοιραστούν υλικό σεξουαλικού περιεχομένου και απειλούσαν ότι θα προβούν σε αντίποινα σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονταν.

Η τακτική αυτή θεωρείται σχετικά νέα και τη χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες ανθρώπων με σκοπό το οικονομικό κέρδος. Το τρομακτικό είναι ότι οι επιτιθέμενοι υποδύονται με επιτυχία τους υπαλλήλους των αρχών επιβολής του νόμου σε βαθμό που ξεγελά τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.