Με την OpenAI να έχει εφαρμόσει τις διαφημίσεις στο ChatGPT, η Anthropic ενεργοποιείται και ανακοίνωσε ότι δεν θα προσθέσει διαφημίσεις στο chatbot Claude. Για να τονίζει περαιτέρω το σημείο αυτό η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό σποτ για το Super Bowl που κοροϊδεύει ανταγωνιστές που προσθέτουν διαφημίσεις στην τεχνητή νοημοσύνη τους.

«Θέλουμε το Claude να ενεργεί χωρίς αμφιβολία προς το συμφέρον των χρηστών μας», αναφέρει η εταιρεία σε μια νέα ανάρτηση στο blog. «Έτσι, κάναμε μια επιλογή: το Claude θα παραμείνει χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες μας δεν θα βλέπουν «χορηγούς» συνδέσμους δίπλα στις συνομιλίες τους με το Claude, ούτε οι απαντήσεις του Claude θα επηρεάζονται από διαφημιστές ή θα περιλαμβάνουν τοποθετήσεις προϊόντων τρίτων που οι χρήστες μας δεν έχουν ζητήσει».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής

Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας ακριβώς γιατί η συμπερίληψη διαφημίσεων «θα ήταν ασυμβίβαστη με αυτό που θέλουμε να είναι ο Claude». Υποδηλώνει ότι το κίνητρο του κέρδους θα μπορούσε να παρεμποδίσει την παροχή των πιο χρήσιμων συμβουλών σε έναν χρήστη που ρωτά για προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα ύπνου, και ότι οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή όσων χρησιμοποιούν τον Claude για να εργαστούν.

Ωστόσο, η Anthropic φροντίζει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής: «Εάν χρειαστεί να επανεξετάσουμε αυτήν την προσέγγιση, θα είμαστε διαφανείς ως προς τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση».

Μια τέτοια ανατροπή μετά από μερικά χρόνια μπορεί να φανεί υποκριτική, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα διαφήμιση που η εταιρεία κυκλοφορεί στο Super Bowl για να αναδείξει την ανακοίνωσή της. Είναι μία από τις τέσσερις διαφημίσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στο YouTube με το ίδιο θέμα, με ανθρωποποιημένες τεχνητές νοημοσύνες να εμφανίζουν διαφημίσεις στη μέση των συμβουλών τους.

Δεν αναφέρεται το GPT ονομαστικά

Το Wall Street Journal αναφέρει ότι μια συντομότερη έκδοση 30 δευτερολέπτων αυτού του σποτ θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα την Κυριακή, με μια ξεχωριστή διαφήμιση διάρκειας ενός λεπτού που θα παρουσιάζει έναν θεραπευτή τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητα προβολής διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της προ-αγώνας εκπομπής.

Καμία από τις διαφημίσεις δεν αναφέρει το ChatGPT ονομαστικά, αλλά ο στόχος τους είναι προφανής. Η OpenAI ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σύντομα θα εμφανιστούν διαφημίσεις στο ChatGPT για τους δωρεάν χρήστες ή όσους χρησιμοποιούν το φθηνότερο πακέτο Go, αν και υποτίθεται ότι θα είναι «σαφώς επισημασμένες» και θα βρίσκονται ξεχωριστά από τις απαντήσεις του chatbot στις ερωτήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.