Gestures Navigation
Η μεγαλύτερη συνολική αλλαγή που βλέπουμε στο Android Pie, είναι η συμπερίληψη εκ μέρους της Google των χειρονομιών στα navigation settings. Είναι μια απλή αλλαγή – ενεργοποιείς την πλοήγηση με χειρονομίες και κάνεις swipe για να ανοίξεις τα πρόσφατα apps και κάνεις swipe μεγαλύτερο για να ανοίξεις το application tray. Το back button έχει σε μεγάλο βαθμό εκλείψει. Για καλύτερα ή χειρότερα, η Googl αναμένει οι developers να ενσωματώσουν την δική τους λύση πλοήγησης μέσα στις εφαρμογές, ή εμάς να γυρίσουμε απλά στην home screen και να βασιστούμε στα νέα AI features για το άνοιγμα και το κλείσιμο των εφαρμογών. Και το καλύτερο του νέου συστήματος χειρονομιών, είναι ότι δεν απαιτείται να το χρησιμοποιήσεις ούτε η εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή απαιτείται να το συμπεριλάβει. Είναι απλά ένας νέος τρόπος να πραγματοποιήσεις πλοήγηση, ένας ο οποίος χρειάζεται σημαντική βελτίωση στο Android 10.
Η άλλη μεγάλη αλλαγή, έρχεται στην εφαρμογή των ρυθμίσεων. Μια φορά και έναν καιρό, η Google αγαπούσε το slide-out hamburger menu. Όταν αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στις σελίδες των ρυθμίσεων του Android, συνειδητοποίησε ότι υπήρχε συχνά ένας καλύτερος τρόπος. Με το Pie, το πραγματικό design των μενού δεν έχει αλλάξει, αλλά πλέον όλα τα πράγματα είναι πιο φωτεινά και έγχρωμα. Φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι θα αγαπήσουν τις νέες χρωματικές επιλογές της εταιρείας, η Google όμως το κάνει.
Μια καλύτερη εμπειρία κάμερας
Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, η συσκευή που έχεις να διαθέτει δυο κάμερες στο πίσω μέρος. Καμιά απολύτως εταιρεία δεν έχει τους πόρους για να δημιουργήσει ένα cluster από servers μηχανικής μάθησης που μπορούν να αναλύσουν μια φωτογραφία και να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις που απαιτούνται στο χρώμα και στην εστίαση που η Google μπορεί να κάνει με έναν φακό και η προσθήκη του δεύτερου για depth sensing, focal data και άλλες πληροφορίες εικόνας είναι η λογική εναλλακτική. Το Android Pie προσθέτει υποστήριξη σε επίπεδο λειτουργικού για πολλαπλές κάμερες με έναν υπέροχο τρόπο.
Multi-camera API
Οι πολλαπλές κάμερες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας εικόνας απαιτούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο να ληφθούν και να επεξεργαστούν ταυτόχρονα και δεν έχει κάθε εταιρεία το χρόνο να το κάνει. Για αυτόν τον λόγο, εταιρείες όπως η LG και η Samsung μπορεί να παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα με την χρήση δυο καμερών, ενώ άλλες εταιρείες δείχνουν πολύ μικρές βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου σε έναν φακό. Μια καθαρή και όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πραγματικότητα φωτογραφία, είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που μια κάμερα έχει να προσφέρει. Το νέο Multi API τι επιτρέπει στην ουσία; Οι πραγματικές φυσικές κάμερες συλλέγουν δεδομένα για χρήση στις φωτογραφίες κανονικά, αλλά η εναλλαγή είναι τόσο γρήγορη πλέον, που μια από τις δυο ή και οι δυο μπορούν να συλλέξουν πρόσθετα δεδομένα σε ένα ξεχωριστό stream, σαν να χρησιμοποιήθηκε και μια τρίτη κάμερα.
Τι συνεπάγονται όμως όλα αυτά στην πράξη; Με απλά λόγια, ότι η κάμερα της συσκευής σου, πλέον δεν θα χρειάζεται να δώσει μια μικρότερης ανάλυση αίσθηση στη φωτογραφία όταν προσθέτεις εφέ ή φίλτρα ή κάνεις κάτι σαν after capture refocusing. Αυτό επίσης σημαίνει, ότι μια εταιρεία σαν την OnePlus, έχει πλέον πολύ πιο εύκολη δουλειά να κάνει όσον αφορά από την πλευρά της πάνω στο software. Δηλαδή, η επιλογή ποιου smartphone έχει την καλύτερη κάμερα το 2019, θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι το 2018.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
εσείς τώρα μεταφράσατε το άρθρο του androidcentral και το ονομάσατε review????
Δεν λέω, καλή η μετάφραση, και το έχετε γράψει και το androidcentral ως πηγή (όπως οφείλατε), αλλά το να το λέτε review είναι σαν να οδηγάει ο γείτονας ferrari που εγώ δεν έχω ακουμπήσει ποτέ και να γράφω άρθρο για το test drive της….
@petros kai emeis se agapame… <3