Ο εφευρέτης του BitTorrent, Bram Cohen, επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν έχει καμιά σχέση με το νόμισμα TRON. Αν και η εταιρεία που ίδρυσε, η Bittorrent Inc, πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον ιδρυτή του TRON, Justin Sun, ο Cohen δεν εμπλέκεται πλέον ενεργά στο project. Αντίθετα ασχολείται με το δικό του κρυπτονόμισμα. 

Όταν ο Bram Cohen είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά το Bittorrent στις 2 Ιουλίου του 2001, ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία που αυτό θα είχε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, εκατοντάδες χρήστες χρησιμοποίησαν την τεχνολογία, ενώ 17 χρόνια μετά, συνεχίζει να παραμένει δημοφιλής. Καθώς όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιούσε το πρωτόκολλο για την γρήγορη ανταλλαγή αρχείων, ο Bran Cohen προέβη στην ίδρυση της BitTorrent Inc το 2004. Αυτή η πολλά υποσχόμενη start up, συγκέντρωσε εκατομμύρια σε χρηματοδότηση και έκανε ακόμη περισσότερα μέσω τη διαφήμισης, αλλά από οικονομικής άποψης, ποτέ στην πράξη δεν απογειώθηκε.

Ο Cohen ο ίδιος είχε περισσότερο ενδιαφέρον στον κώδικα σε σχέση με τα χρήματα. Σαν ένα από τα ηγετικά στελέχη, δούλεψε σκληρά πάνω στη live stream υλοποίηση του BitTorrent, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το μέλλον. Ο ίδιος πλέον έχει εκφράσει ένα ενδιαφέρον προς την τεχνολογία του blockchain και εργάζεται πάνω στο δικό του, φιλικό προς το περιβάλλον κρυπτονόμισμα Chia.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς θα το δούμε ως προοπτική να κερδίσει περισσότερα χρήματα, ο ίδιος ενδιαφέρεται περισσότερο για τις τεχνολογικές προοπτικές. Έχει επικρίνει έντονα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα και ιδιαίτερα το Bitcoin, με τον πολυδάπανο τρόπο mining. Δεδομένου του επικριτικού αυτού ύφους που ακολουθεί, είναι περίεργο το γεγονός, ότι η εταιρεία πίσω από τα πιο αμφιλεγόμενα κρυπτονομίσματα, το Tron, αγόρασε την Bittorrent Inc. Ο ιδρυτής του Tron, θέλει να βελτιώσει το πρωτόκολλο του Cohen, ενσωματώνοντας το δίκτυο TRON στο Bittorent. Αυτό θα επιτρέψει τους χρήστες να κερδίσουν χρήματα, με το seeding αρχείων, κάτι που αλλάζει ριζικά την όλη φιλοσοφία, όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικές ημέρες. 

Ωστόσο τι πιστεύει ο ίδιος ο Bram Cohen, όσον αφορά τις συγκεκριμένες εξελίξεις; Όταν το torrent freak τον ρώτησε  χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο @bittorrent email, έλαβαν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα, ότι δεν το χρησιμοποιεί πλέον ο ιδρυτής. Ο Cohen είναι αλήθεια, ότι δεν έχει πει τίποτα δημοσίως και δεν είναι και ιδιαίτερα ομιλητικός ,όταν τον προσέγγισαν όμως μέσω μιας εναλλακτικής διεύθυνσης, τότε η απάντηση ήταν σύντομη και περιεκτική. Δεν έχω πλέον καμία εμπλοκή με την TROΝ. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πλέον επίσημο ρόλο στην BitTorrent Icn, η απάντηση εξίσου λιτή αλλά ξεκάθαρη: Σωστά.

Γίνεται πλέον φανερό, ότι ο εφευρέτης του BitTorrent αρχίζει να απομακρύνεται από την εταιρεία που ίδρυσε και μάλλον δεν θα ξαναγυρίσει πίσω. Αν και φειδωλός στις απαντήσεις του, το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία που έχτισε από την αρχή δεν θα φαντάζονταν ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη. Η BitTorrent Inc χωρίς τον Cohen, χάνει κάποια από την μαγεία της. Είναι το τέλος μιας εποχής και η έναρξη ενός αβέβαιου μέλλοντος …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.