Οι ενημερώσεις του Android και, γενικώς, οι μεγάλες αναβαθμίσεις, ακολουθούν πάντα είτε τη μια, είτε την άλλη κατεύθυνση από τις εξής δυο: Η διάθεση πολλών αλλαγών που θα κάνουν το λειτουργικό πολύ διαφορετικό, ή η περιποίηση μερικών στοιχείων και χαρακτηριστικών σε ό,τι ήδη έχουμε. Και οι δυο κατευθύνσεις, παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, στη μακροχρόνια συντήρηση μιας πλατφόρμας όπως το Android, παρά το γεγονός, ότι δεν δημιουργούν εξίσου το ίδιο αίσθημα ενθουσιασμού. Το όνομα της νέας έκδοσης του λειτουργικού της Google, είναι Android Pie. Μοιάζει αρκετά με το Oreo και το Nougat, αλλά οι προσθήκες χαρακτηριστικών και οι μικρές αναβαθμίσεις, λένε μόνο ένα μέρος της ιστορίας.

Το Android Pie, είναι εκείνο το σημείο, από το οποίο η Google ξεκινά για να κάνει το λογισμικό, κάπως διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, μέσω της χρήσης της AI. Η Google αποσκοπεί το Android 9 Pie να μάθει από εσένα, να μάθει εσένα στην ουσία, για να βελτιωθεί. Από μόνο του. Με το Pie, η συσκευή θα προσπαθήσει να προβλέψει τι θα κάνεις αμέσως μετά. Θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει μπαταρία και να διατηρήσει την αυτονομία της, με το να μάθει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείς περισσότερο και να δώσει σε αυτές προτεραιότητα σε σχέση με άλλες. Θα κάνει ευκολότερη την μετάβαση από πράγματα που κάνεις αυτή τη στιγμή, σε πράγματα που θέλεις να κάνεις μετά. Και στο τέλος της ημέρας, θα προσπαθήσει να σε κάνει να πραγματοποιήσεις το διάλειμμα που σου αξίζει και χρειάζεσαι.

Η εργασία πάνω σε αυτό το review, ξεκίνησε από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η πρώτη Android P developer preview. Και για πρώτη φορά, δεν έπρεπε να περιορίσουμε το review μιας επόμενης έκδοσης του Android σε συσκευές της Google. Η επέκταση του προγράμματος Android Beta σε άλλους κατασκευαστές, μας έδωσε μια πολύ καλή ιδέα για το πως λειτουργούν ακριβώς τα πράγματα σε συσκευές που δεν έχουν δίπλα τους την ομάδα του Android. Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, το review αυτό θα πρέπει να είναι κοντά στα Pixel. Άλλωστε, δεν έχουμε καμιά απολύτως ιδέα για το πως αυτά τα features θα υιοθετηθούν σε συσκευές Samsung και Huawei. Άλλα, μπορεί να βελτιωθούν περισσότερο, άλλα μπορεί να είναι μέτρια και άλλα απλά να έχουν λάβει μια κακή υλοποίηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εσείς τώρα μεταφράσατε το άρθρο του androidcentral και το ονομάσατε review????
    Δεν λέω, καλή η μετάφραση, και το έχετε γράψει και το androidcentral ως πηγή (όπως οφείλατε), αλλά το να το λέτε review είναι σαν να οδηγάει ο γείτονας ferrari που εγώ δεν έχω ακουμπήσει ποτέ και να γράφω άρθρο για το test drive της….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.