Design και γενικότερη αισθητική

Το πως το Android Pie θα μοιάζει και κατά πόσο το user interface μας βοηθά όταν θα το χρησιμοποιήσουμε, εξαρτάται από ποιον δημιούργησε το smartphone. Το Android 9 Pie που θα δείτε στο Galaxy S9 όταν θα καταφθάσει σε αυτό, θα έχει ελάχιστες ομοιότητες με αυτό που βλέπετε τώρα εδώ. Αλλά η stock έκδοση του Android είναι εκείνη που μας ενδιαφέρει σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς εταιρείες όπως Motorola, HTC, OnePlus και Sony μένουν κοντά στην υλοποίηση της Google. Ανεξάρτητα από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, το στυλ του Android στα πρότυπα του Pixel θα είναι παρόν σε πολλά περισσότερα smartphones το 2019, από ποτέ άλλοτε.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση του λειτουργικού, ξεκινούν από την κορυφή της συσκευής. Η Google έχει κάνει νέες προσθήκες στο Android, που επιτρέπει τους κατασκευαστές να διαθέτουν smartphones με εγκοπή. Μια άμεση συνέπεια της αλλαγής αυτής, είναι η μετάβαση του ρολογιού στην αριστερή πλευρά της οθόνης, ενώ οι δείκτες της ποιότητας του σήματος και της μπαταρίας παραμένουν στην δεξιά. Αυτό συνέβη, σε μια προσπάθεια η ώρα να είναι ορατή, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη εγκοπή έχει το smartphone.

Οι ειδοποιήσεις είναι πλέον πιο εύχρηστες

Κατεβάστε προς το κάτω την περιοχή των ειδοποιήσεων και θα δείτε την επόμενη μεγάλη αλλαγή, οι οποίες πλέον έχουν υιοθετήσει ένα interface σε στυλ καρτών. Οι γρήγορες ρυθμίσεις παραμένουν στην κορυφή και έχουν πλέον μια νέα εμφάνιση, πολύ πιο έγχρωμη, χρησιμοποιώντας ένας μεγάλο μπλε κύκλο, κάνοντάς τες πιο εμφανείς, ότι δηλαδή το Bluetooth ή το Wi-Fi είναι ενεργά. Αυτές οι γρήγορες ρυθμίσεις, έχουν με την σειρά τους το δικό τους στυλ καρτών και μπορούν να επεκταθούν με dragging ή swiping στον αισθητήρα αποτυπωμάτων μια δεύτερη φορά.

Είναι γεγονός, ότι οι αλλαγές στις ειδοποιήσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες και συνήθως αποτελούν μέρος κάθε μεγάλης αναβάθμισης. Με το Pie, βλέπουμε μια ριζική ανανέωση των ειδοποιήσεων, ενώ η βασική λειτουργικότητα παραμένει η ίδια. Μόλις οι developers κάνουν στις εφαρμογές τους τις μικρές αλλαγές που απαιτούνται, τότε το σύστημα των ειδοποιήσεων θα γίνει πιο χρήσιμο ακόμη. Και αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος τους.

Ο κάθε developer θα μπορεί πλέον να ενσωματώσει σωστά τις έξυπνες απαντήσεις μέσω της χρήσης αλγορίθμων μηχανικής μάθησης. Όσον αφορά το messaging, θα επιτρέπεται σε μια εφαρμογή να αναγνωρίζει τον αποστολέα και να παρέχει το avatar του και το όνομα που αναγνωρίζεις καθώς και κάποιες πρώτες γραμμές του μηνύματος. Με ένα γρήγορο drag, θα μπορείς να επεκτείνεις και να διαβάσεις περισσότερο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εσείς τώρα μεταφράσατε το άρθρο του androidcentral και το ονομάσατε review????
    Δεν λέω, καλή η μετάφραση, και το έχετε γράψει και το androidcentral ως πηγή (όπως οφείλατε), αλλά το να το λέτε review είναι σαν να οδηγάει ο γείτονας ferrari που εγώ δεν έχω ακουμπήσει ποτέ και να γράφω άρθρο για το test drive της….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.