cyberattacks

Βρισκόμαστε στην εποχή μιας αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Όλο και περισσότεροι χρήστες, εταιρείες και κυβερνήσεις ασχολούνται με το κομμάτι της ασφάλειας των δικτύων.

Με έναυσμα λοιπόν αυτή τη τάση, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο North Carolina βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός ¨αδιαπέραστου¨ τοίχους προστασίας όσον αφορά τα δίκτυα των ΗΠΑ, ενάντια στην επίθεση από επίδοξους hackers.

Ο Δρ Mo-Yuen Chow και ο υποψήφιος Διδάκτωρ Wente Zeng έχουν αναπτύξει έναν αλγόριθμο που ανιχνεύει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έχουν στόχο τα συστήματα ελέγχου δικτύων D-NCSs (distributed network control systems).

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος διαφέρει από άλλους παρόμοιους (και φυσικά πιο ευάλωτους) στο ότι δεν βασίζεται σε ένα κεντρικό ¨εγκέφαλο¨ για να συντονίζει τις δραστηριότητες του δικτύου. Ουσιαστικά, λοιπόν, τα D-NCSs  είναι ένα νευρικό σύστημα που αποτελείται από πολλούς μίνι-εγκεφάλους που εργάζονται από κοινού. Άρα στη περίπτωση μιας επίθεσης , ο συκεκριμένος αλγόριθμος απομονώνει το μολυσμένο εγκέφαλο πριν η μόλυνση εξαπλωθεί σε όλο το δίκτυο. Αυτή η λύση θα είναι μια πολύ έξυπνη και καλή πρώτη γραμμή άμυνας κατά της πλέον γνωστής, ηλεκτρονικής τρομοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.