Skip to content

AirPods με κάμερα και Visual Intelligence: Η διαρροή της Apple που προκαλεί αντιδράσεις

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Τα επόμενα Apple AirPods εμφανίστηκαν σε βίντεο να διαθέτουν κάμερα και visual Intelligence

Σύνοψη Άρθρου

– Ένα βίντεο που διέρρευσε από το macOS Tahoe δείχνει AirPods με δυνατότητες «Visual Intelligence», επιβεβαιώνοντας φήμες για ενσωματωμένη κάμερα ή οπτικό αισθητήρα στα ακουστικά της Apple.
– Ωστόσο, η ενσωμάτωση κάμερας στα ακουστικά εγείρει σοβαρά ζητήματα ιδιωτικότητας, παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζουν τα έξυπνα γυαλιά της Meta, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την έμφαση της Apple στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
– Σύμφωνα με τον Mark Gurman, τα AirPods με κάμερα θα διαθέτουν φωτεινή ένδειξη LED και θα περιορίζονται στην ανάλυση του περιβάλλοντος μέσω «Visual Intelligence», χωρίς να επιτρέπουν την καταγραφή φωτογραφιών ή βίντεο από τους χρήστες.

Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από συντάκτη του Techmaniacs

Ένα βίντεο έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από έναν συνεργάτη του MacRumors, το οποίο έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον να μας δείξει. Σε αυτό βλέπουμε έναν άνδρα που φοράει AirPods και αρπάζει ένα βιβλίο με τίτλο «Could Should Might Don’t». Μια φωνή ακούγεται να λέει: «Με Visual Intelligence ο κόσμος μπορεί να σωθεί. Βλέπετε κάτι που σας αρέσει; Απλώς ζητήστε να το αποθηκεύσω για αργότερα». Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να μιλάει, πιθανότατα για να δώσει στη Siri την εντολή να αποθηκεύσει το βιβλίο για αργότερα.

Διαρροή στο macOS Tahoe αποκαλύπτει τα νέα AirPods

Αυτό το βίντεο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το αν η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάτι παρόμοιο και το αν θα έπρεπε να το κάνει. Σύμφωνα με το MacRumors, το βίντεο βρέθηκε σε κάποιο σημείο του macOS Tahoe, στη νέα έκδοση release candidate, και πιθανότατα επιβεβαιώνει αυτό που ακούμε σε φήμες εδώ και καιρό: πως τα AirPods θα έρθουν με τουλάχιστον μία ενσωματωμένη κάμερα ή κάποιον παρόμοιο οπτικό αισθητήρα.

Στο παρελθόν είχαμε ακούσει φήμες από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo πως η Apple σχεδιάζει ένα σετ ακουστικών με κάμερα, από την εποχή που ο Joe Biden ήταν ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ, και από ό,τι φαίνεται, αυτή η πρόβλεψη ίσως επαληθευτεί σύντομα.

Το αγκάθι της ιδιωτικότητας και οι κάμερες στα ακουστικά

Όμως εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Η ύπαρξη κάμερας στα ακουστικά μπορεί να δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έξυπνα γυαλιά της Meta τελευταία. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσπαθεί να περάσει η Apple στο κοινό, η οποία προωθεί τα προϊόντα της ως συσκευές που σέβονται απόλυτα την ιδιωτικότητα. Αν τα έξυπνα γυαλιά με κάμερα θεωρούνται απειλή για την ιδιωτικότητα, τότε τα ακουστικά με κάμερα θα είναι εφιάλτης, αφού δε φαίνονται εύκολα ώστε να καταλάβει κανείς αν καταγράφουν, σε αντίθεση με τα γυαλιά της Meta που διαθέτουν φωτεινή ένδειξη LED.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του Mark Gurman από το Bloomberg, η Apple σχεδιάζει AirPods εξοπλισμένα με κάμερα και μια λυχνία LED που θα ανάβει κάθε φορά που η συσκευή λαμβάνει οπτικές πληροφορίες. Παράλληλα, ο Gurman υπαινίσσεται πως η συσκευή θα περιορίζεται σε αυτό που δείχνει το βίντεο: θα αναλύει δηλαδή το περιβάλλον και θα επεξεργάζεται πληροφορίες μέσω Visual Intelligence, αλλά δε θα επιτρέπει την καταγραφή ή αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο από τον χρήστη ή τρίτους.

Τι κάνει ο ανταγωνισμός;

Η Apple δεν έχει σχολιάσει το βίντεο και λογικά δε θα το κάνει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα προϊόν που δεν έχει ανακοινωθεί καν. Μπορεί μάλιστα να προχωρήσει σε αλλαγές, ειδικά από τη στιγμή που η Meta αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις για τα γυαλιά της. Από την άλλη πλευρά, ούτε η Google ούτε η Samsung φαίνεται να κάνουν πίσω, καθώς ανακοίνωσαν τα νέα γυαλιά Galaxy, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με αυτά της Meta.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.