Η Samsung αναμένει να ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη, για το πρώτο τρίμηνο του 2026. Αυτά τα κέρδη όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα τηλέφωνα της εταιρείας, ούτε με τις τηλεοράσεις, αλλά με τον τομέα των ημιαγωγών. Αυτά τα έσοδα είναι τα τριμηνιαία κέρδη και 753% αυξημένα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2025. Μάλιστα, τα κέρδη από το πρώτο τρίμηνο θα ξεπεράσουν και τα ετήσια κέρδη της Samsung για το 2025, κάτι που μπορεί να είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα από την εταιρεία, όμως αυτό γίνεται σε βάρος άλλων.

Αυτό γιατί τα κέρδη αυτά τροφοδοτούνται από το τμήμα ημιαγωγών της Samsung, που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία chipsets και φυσικά για τις μνήμες RAM και τις μνήμες NAND που έχουμε στους SSD και τους NVMe. Όπως καταλαβαίνουμε, η κρίση που έχει χτυπήσει τον τεχνολογικό κλάδο, ωφελεί πάρα πολύ την Samsung, που έχει συμβόλαιο για σχεδόν όλη την παραγωγή της, με εταιρείες όπως η Google, η Meta και η OpenAI. Φυσικά, αυτό είναι επιλογή της Samsung και αφήνει την αγορά χωρίς προμήθεια μνημών, εκτοξεύοντας τις τιμές σε κάθε τι τεχνολογικό.

Η ζήτηση για μνήμες RAM και για αποθηκευτικό χώρο δεν φαίνεται να μειώνεται, για αυτό η Samsung είναι σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση, που τις αποφέρει τεράστια έσοδα. Αν συνεχίσει έτσι, η Samsung αναμένεται να φτάσει 220 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη για το 2026, ενώ το 2027 αυτό αναμένεται να φτάσει τα 330 δισεκατομμύρια δολάρια.

Samsung 2026

Αυτά είναι καλά νέα για την Samsung και τους μετόχους της, όμως πολύ άσχημα νέα για το κοινό και τον απλό καταναλωτή, που βλέπει τις τιμές των μνημών να τετραπλασιάζονται και σε κάποιες αγορές όπως η δικής μας, να πενταπλασιάζονται. Η Samsung προμηθεύει με μνήμες πάρα πολλές εταιρείες, όπως η Corsair και άλλες, οπότε δεν περιμένουμε μείωση στις τιμές των μνημών για αρκετό καιρό, με το κόστος να έχει φτάσει σε παράλογα επίπεδα.

Και όμως η LG το είχε με τα smartphones – Αυτή είναι η απόδειξη!

Την ίδια στιγμή, οι NVMe και SSD της ίδιας της Samsung συνεχίζουν να αυξάνονται σε τιμή, ακόμα και στην Νότια Κορέα, το σπίτι της Samsung. Ένας NVMe 8ΤΒ, πλησιάζει πλέον τις €3.000 στο σπίτι της Samsung, ενώ το βασικό μοντέλο του 1TB, ξεπέρασε τα €400, όταν πριν από λίγους μήνες κόστιζε κάτω από €100.

Όπως καταλαβαίνετε, τα οικονομικά συστήματα θα εκλείψουν για τα επόμενα χρόνια, ενώ μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και όσες εταιρείες και επιχειρήσεις χρειαστούν υπολογιστές τα επόμενα χρόνια. Μαζί με το κόστος των μνημών και των αποθηκευτικών χώρων, αυλήσεις θα δούμε και σε ότι άλλο διαθέτει μνήμη RAM, όπως τηλέφωνα, κονσόλες και κάρτες γραφικών. Το δεύτερο τρίμηνο του 2026 αναμένονται νέες αυξήσεις, στις ήδη παράλογες τιμές του hardware.

Τα μεγάλα έσοδα της Samsung δεν έχουν να κάνουν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της, αλλά με τις τεράστιες αυξήσεις που έχει κάνει στα προϊόντα της. Στο τέλος, το κόστος το πληρώνουμε εμείς. Πάντα και σε κάθε κρίση, υπάρχει κάποιος που βγαίνει κερδισμένος και στον τεχνολογικό κλάδο έχουμε δει πολλές τεχνητές κρίσεις για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Παρόμοια κατάταση είχαμε και στην εποχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.