Η Apple αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του iOS και του App Store για τους χρήστες σε ευρωπαϊκές χώρες ως αποτέλεσμα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) στην ΕΕ. Τώρα λοιπόν έρχονται περισσότερες αλλαγές με το iOS 18.2. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες iPhone και iPad θα μπορούν σύντομα να διαγράψουν το App Store, το Safari και πολλές άλλες ενσωματωμένες εφαρμογές iOS.

Το iOS επιτρέπει ήδη στους χρήστες της ΕΕ να διαγράψουν ορισμένες από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple, όπως η Αριθμομηχανή, το Ημερολόγιο, η Μουσική και οι Σημειώσεις. Ωστόσο, με το iOS 18.2 beta, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη για προγραμματιστές, η Apple επεκτείνει αυτήν τη λίστα με ακόμη περισσότερες εφαρμογές, αλλά μόνο για χρήστες που βρίσκονται στην ΕΕ.

Με την πιο πρόσφατη έκδοση beta του iOS, οι χρήστες στην ΕΕ μπορούν πλέον να διαγράψουν το App Store, την Κάμερα, το Safari, τα Μηνύματα και τις Φωτογραφίες. Η αλλαγή στοχεύει στη συμμόρφωση με ένα από τα άρθρα του DMA που απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να διευκολύνουν τους χρήστες να απεγκαταστήσουν όποιες εφαρμογές θέλουν. Η Apple είχε ήδη επιβεβαιώσει τον Αύγουστο ότι θα έφερνε αυτήν την επιλογή με μια μελλοντική ενημέρωση iOS.

Στην ΕΕ, οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη εναλλακτικών App Marketplaces για να αντικαταστήσουν το App Store. Η εταιρεία, όμως, έχει προσθέσει μια επιλογή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, για χρήστες που θέλουν να επαναφέρουν το App Store της Apple αφού το διαγράψουν. Υπάρχουν επίσης κάποιες άλλες αλλαγές που έρχονται για χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο. Το iOS 18.2 προσθέτει ένα νέο μενού που διευκολύνει τους χρήστες να ορίσουν τις προεπιλεγμένες εφαρμογές τους. Υπάρχουν επιλογές για να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή για email, μηνύματα, κλήσεις, πρόγραμμα περιήγησης ιστού, διαχείριση κωδικών πρόσβασης και πληκτρολόγιο.

Το Oneplus 13 αποκαλύπτεται σε unboxing video με όλα τα χαρακτηριστικά του! (video)

Προς το παρόν, το iOS 18.2 beta είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές συμβατές με το Apple Intelligence . Αυτό σημαίνει συσκευές iPhone 15 Pro ή νεότερες και M1 iPad ή νεότερο. Φυσικά, η ενημέρωση θα είναι τελικά διαθέσιμη και για άλλες συσκευές. Η Apple έχει αναφέρει ότι το iOS 18.2 θα κυκλοφορήσει στο κοινό τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.