Ιδιαίτερα αυστηρή είναι η νομοθεσία για όσους παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, κάτι που γνωρίσαμε προσωπικά εμείς οι ίδιοι πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν μέσα στο όχημα αντιραντάρ προκειμένου να μπορέσουν να ξεγελάσουν τις καταγραφές των ραντάρ της τροχαίας.

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ολόκληρες ημέρες

Αυτή τη στιγμή τα αντιραντάρ χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Σε αυτές που ενημερώνουν για την ύπαρξη ραντάρ στο δρόμο και σε αυτές που έχουν σκοπό να μπλοκάρουν τη μέτρηση ταχύτητας. Είναι διαθέσιμες ελεύθερα στο εμπόριο, η χρήση τους είναι παράνομη και οι ποινές πολύ αυστηρές.

Ο μοναδικός τρόπος για να χρησιμοποιήσει κανείς ένα αντιραντάρ είναι η κατοχή ειδικής άδειας από το κράτος. Ειδικότερα, όπως ορίζεται στο Άρθρο 20 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 14, «αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για 30 ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.