Η Microsoft κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεση Digital Defense, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις απειλές στον κυβερνοχώρο. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σημειώθηκαν πάνω από 600 εκατομμύρια καθημερινές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο με στόχο πελάτες της Microsoft, ειδικά κατά τη περίοδο εκλογών από κακόβουλους παράγοντες στη Ρωσία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο συνεργάστηκαν ακόμη και με κυβερνοεγκληματίες, τους οποίους χρησιμοποιούν ως εργαλεία σε γεωπολιτικές συγκρούσεις για οικονομικό όφελος, για επιρροή στις εκλογές ή για στόχευση εθνών που βρίσκονται σε σύγκρουση.

Η Microsoft και οι χρήστες της έχουν επηρεαστεί από αμέτρητες κυβερνοεπιθέσεις καθώς έχει πέσει θύμα της επίθεσης SolarWinds, μιας από τις πιο τεχνικές και μεγαλύτερες του είδους, που συνέβη πριν από χρόνια. Ακόμη, μεγάλες επιθέσεις στο cloud επηρέασαν περίπου 25 οργανισμούς πέρυσι.

Στην έκθεση, η Microsoft ανέφερε επίσης ότι έχει αντιμετωπίσει 1,25 εκατομμύρια επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS) το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον περσινό αριθμό επιθέσεων!

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό!

Για το λόγο αυτό η Microsoft ξεκίνησε η προσπάθεια Secure Future Initiative ώστε να κάνει το διαδίκτυο ασφαλέστερο. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την εφαρμογή του SFI. Από απλά και ασήμαντα βήματα όπως το είδος smartphone που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της Microsoft εώς το νέο Publish API για ενίσχυση της ασφάλειας του Edge. Ο αυτοματοποιημένος εντοπισμός απειλών, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση και οι συνεχείς ενημερώσεις εφαρμογών διαδραματίζουν βασικούς ρόλους σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.