Η ταχεία ανάπτυξη της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης ανάγκασε τις εταιρείες τεχνολογίας να στραφούν σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής για να τροφοδοτήσουν τη τεχνητή νοημοσύνη. Ακόμη, οι ανάγκες ψύξης των τεράστιων κέντρων δεδομένων AI έχουν αυξήσει τη χρήση του νερού.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντας εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft να στραφούν σε πυρηνικούς σταθμούς. Αυτή η κίνηση τροφοδοτείται από τη δημοτικότητα των chatbot AI, με αποτέλεσμα μια τεράστια αύξηση στη ζήτηση ενέργειας των data centers, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια.

Η McKinsey & Company προβλέπει ότι η ζήτηση ρεύματος για τα data centers θα αυξηθεί από 3,7% της συνολικής ζήτησης ενέργειας στις ΗΠΑ σε 11,7% μέχρι το τέλος της δεκαετίας και η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 θα τριπλασιαστούν από 200 εκατομμύρια τόνους σε 600 εκατομμύρια τόνους με την κατασκευή πρόσθετων data centers.

Πως να ξεκλειδώσετε τη ταχεία φόρτιση σε κάθε συμβατό κινητό Xiaomi

Η υψηλή ενεργειακή ζήτηση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης προέρχεται από τους πολυάριθμους υπολογισμούς που απαιτούνται για την ανταπόκριση στις προτροπές των χρηστών. Η παραγωγή ενέργειας είναι επίσης κοντά στα όρια δυναμικότητας της σε πολλές τοποθεσίες κοντά σε ήδη υπάρχοντα data centers. Αυτό οδήγησε σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές, όπως η Καλιφόρνια. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες τεχνολογίας στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια για να καλύψουν την ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια στα data centers της τεχνητής νοημοσύνης τους.

Οι πυρηνικοί σταθμοί στην Αμερική, δυστυχώς, παράγουν πολύ επικίνδυνα ραδιενεργά απόβλητα καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει καθορίσει πού θα απορρίψει αυτά τα απόβλητα μακροπρόθεσμα μετά τον τερματισμό της χρηματοδότησης για το χώρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων του Yucca Mountain. Τα πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούν επίσης νερό για ψύξη, το οποίο έχει βλάψει τη θαλάσσια ζωή όταν αντλείται από κοντινούς ωκεανούς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.