Και όμως ένα από τα πιο ποικίλα περιβάλλοντα ιών στον κόσμο βρίσκονται στο μπάνιο μας. Οι επιστήμονες πήραν πρόσφατα δείγματα από τις οδοντόβουρτσες και τα τηλέφωνα των ντους και διαπίστωσαν ότι έχουν εκατοντάδες διαφορετικούς ιούς πολλοί από τους οποίους μάλιστα δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Μεταφορές μέσω IRIS: Η κρυφή χρέωση

Με τη σημαντική διευκρίνηση βέβαια ότι αυτοί είναι ιοί που κυνηγούν βακτήρια και δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για τους ανθρώπους.

Ξεκινήσαμε να εξετάζουμε πράγματα όπως οι οδοντόβουρτσες και οι κεφαλές ντους, επειδή αποτελούν σημαντικές πηγές μικροβίων στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια μικρόβια μεταφέρουν ή ποιοι παράγοντες τα επηρεάζουν. Οι μελέτες μας εντόπισαν πλήθος μικροβίων και ιών, ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης Erica Hartmann.

Η Hartmann και η ομάδα της ανέλυσαν τους ιούς που ζουν μέσα στα βακτήρια της οδοντόβουρτσας και του ντους και διαπίστωσαν μια ομάδα ιών γνωστή ως βακτηριοφάγοι. Τα δείγματά τους έφεραν μια ποσότητα ιών που υπολογίζονταν σε περισσότερους από 600. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα βακτήρια είναι γνωστό ότι προκαλούν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο όπως η λέπρα και η φυματίωση.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τη μελέτη του εν λόγω μικρόκοσμου, καθώς όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά το επόμενο αντιβιωτικό ίσως προκύψει από την οδοντόβουρτσά μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πλύσιμο της οδοντόβουρτσας με απορρυπαντικό όπως κάνουμε και με τα κουτάλια και τα πιάτα… Ένα μπουκαλάκι στο μπάνιο… Το κάνω χρόνια τώρα… Μάλλον έχω υψηλό iq… Βασικά έχω όχι μάλλον αλλά τέλος πάντων… Χαχαχαχα!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.