Η OnePlus είναι έτοιμη να αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο OnePlus 13 στην Κίνα αργότερα αυτόν τον μήνα. Αν και η εταιρεία, συνήθως, διατηρεί μια τακτική δημιουργίας προσμονής γύρω από την κυκλοφορία, έχει ήδη ανακοινώσει ότι το νέο της smartphone θα υποστηρίζει μαγνητική ασύρματη φόρτιση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple με το MagSafe.

Η τεχνολογία MagSafe παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το iPhone 12 τον Οκτώβριο του 2020, προσφέροντας μια πιο ασφαλή και ευέλικτη λύση στη φόρτιση. Το 2023, η Wireless Consortium ανακοίνωσε το πρότυπο Qi2, το οποίο ενσωματώνει μαγνητική ασύρματη φόρτιση, αλλά, προς απογοήτευση πολλών, τα Android flagship του 2024 δεν υποστήριξαν αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, η OnePlus φαίνεται να προχωρά στην υποστήριξη αυτής της τεχνολογίας με το επόμενο smartphone της.

Ο πρόεδρος και COO της OnePlus, Kinder Liu, επιβεβαίωσε σε μια συνομιλία του στο Weibo ότι δεν θα υπάρξουν μπαμπού θήκες για το νέο μοντέλο, αλλά θα κυκλοφορήσουν καλύμματα με ξύλινη υφή που θα διαθέτουν “μαγνητική λειτουργία πρόσφυσης”. Αυτό σημαίνει ότι το OnePlus 13 θα υποστηρίζει μαγνητική ασύρματη φόρτιση, καθιστώντας τη διαδικασία φόρτισης πιο εύκολη και βολική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον αξιόπιστο Κινέζο leaker Digital Chat Station, η OnePlus αναπτύσσει επίσης μια σειρά από μαγνητικά καλύμματα με ασύρματη φόρτιση για το OnePlus 13. Επιπλέον, σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός μαγνητικού αξεσουάρ ψύξης για τη διάχυση της θερμότητας, αναβαθμίζοντας έτσι την εμπειρία χρήσης.

Το OnePlus 12 υποστηρίζει ασύρματη γρήγορη φόρτιση 50W, και ο διαδοχος του φαίνεται να ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση. Η προσθήκη μαγνητικής ασύρματης φόρτισης θα διευκολύνει τη διαδικασία φόρτισης, αλλά και την τοποθέτηση άλλων αξεσουάρ, όπως βάσεις αυτοκινήτου και ποδηλάτου.

Είναι πιθανό η OnePlus να προσφέρει τη μαγνητική ασύρματη φόρτιση μέσω μαγνητικών καλυμμάτων, αντί να ενσωματώσει τους μαγνήτες απευθείας στο τηλέφωνο. Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με το πώς οι τρίτες εταιρείες χρησιμοποιούν αντάπτορες MagSafe για να προσθέσουν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης σε υπάρχοντα τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.