Ελάχιστα μοντέλα στον κόσμο έχουν τις δυνατότητες του συγκεκριμένου laptop, όσο κι αν κοστίζουν.

Αν έχετε ακούσει για το κόνσεπτ των Copilot+ PC τότε μάλλον θα γνωρίζετε πως τα Windows 11 ετοιμάζονται να υποδεχθούν ορισμένες σημαντικές αλλαγές που θα βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση των Windows έχει διατεθεί σε λίγα μοντέλα στον κόσμο και το ASUS Vivobook S 15 (S5507) είναι ανάμεσα σε αυτά.

Τι είναι ένα Copilot+ PC;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Η Microsoft αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ονομασία Copilot+ PC για τους υπολογιστές που διαθέτουν NPU (Neural Processing Unit ή Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας) που αποδίδει τουλάχιστον 40 TOPS (trillion operations per second ή τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο). Η NPU είναι το τμήμα των επεξεργαστών που έχει βελτιστοποιηθεί για την εκτέλεση εργασιών σχετικών με την τεχνητή νοημοσύνη και το TOPS είναι η μονάδα μέτρησης της ταχύτητάς της. Υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις που οφείλει να πληροί ένα Copilot+ PC (π.χ. τουλάχιστον 16 GB RAM) αλλά η NPU με 40 TOPS είναι η σημαντικότερη. Επί του παρόντος υπάρχουν αρκετά μοντέλα που πληρούν τις προδιαγραφές αλλά ελάχιστα φέρουν την ονομασία Copilot+ PC – τα υπόλοιπα θα την αποκτήσουν σε λίγους μήνες. Αυτά που είναι ήδη Copilot+ PC έχουν επεξεργαστές Qualcomm® Snapdragon® X Elite ή Snapdragon® X Plus. Η αναβάθμιση των Windows 11 διατίθεται ήδη για αυτά, πλαισιώνοντάς τα και με ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες, τη στιγμή που τα μοντέλα με επεξεργαστές AMD και Intel θα πρέπει να περιμένουν. Σε αυτές τις λειτουργίες συμπεριλαμβάνονται αυτόματη μετάφραση από 44 γλώσσες στα Αγγλικά και δημιουργία υποτίτλων, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο αν έχετε μία ταινία χωρίς υπότιτλους σε γλώσσα που δεν γνωρίζετε. Η μετάφραση λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές και καλύπτει ακόμα και βίντεο στο YouTube. Ακόμα, μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες βάσει σκίτσων σας ενώ ένα Copilot+ PC μπορεί να βελτιώσει αυτόματα την ποιότητα της εικόνας στα video games. Η λειτουργία Recall θα διατεθεί σύντομα, επιτρέποντάς σας να ψάξετε σε ό,τι έχετε κάνει τους τελευταίους μήνες. Χάρη στην AI ο υπολογιστής σας θα μπορεί να αναλύσει και να αντιληφθεί τι βρίσκεται στην οθόνη, οπότε η αναζήτηση θα είναι εφικτή απλά μέσω της περιγραφής αυτού που κοιτάζετε, ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για εικόνα, κείμενο ή βίντεο.

ASUS Vivobook S 15

Κομψό design και σπουδαία απόδοση

Το γράμμα «S» στην ονομασία του ASUS Vivobook S 15 υποδηλώνει πως πρόκειται για ένα λεπτό και ελαφρύ laptop. Σε γενικές γραμμές τα μοντέλα Vivobook S αποτελούν συνδυασμό των κλασικών laptops Vivobook και Zenbook. Έτσι, το S5507 διαθέτει κομψό, μεταλλικό σώμα με προφίλ 1,47 εκατ. και βάρος μόλις 1,42 κιλών, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως έρχεται με οθόνη 15,6 ιντσών. Η τελευταία είναι OLED με ανάλυση 3K και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ούσα ιδανική για ταινίες, εργασία αλλά και δημιουργία περιεχομένου.

ASUS Vivobook S 15

Τέλος, υπάρχει το στοιχείο που κάνει τη διαφορά: ο επεξεργαστής Qualcomm® Snapdragon® X Elite. Στον κόσμο των Windows PC υπάρχουν τα ισχυρά laptops και εκείνα με σπουδαία αυτονομία. Τα μοντέλα με επεξεργαστή Snapdragon X όμως είναι τα πρώτα που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και των δύο κατηγοριών. Χάρη στην αρχιτεκτονική ARM, ο επεξεργαστής προσφέρει άριστη απόδοση με περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας. Η NPU του αποδίδει έως και 45 TOPS καλύπτοντάς σας σε ό,τι αφορά τις εργασίες AI. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ASUS Vivobook S 15 (S5507) για να επεξεργαστείτε μεγάλα αρχεία βίντεο και πλήθος φωτογραφιών με ευκολία, απολαμβάνοντας παράλληλα μεγάλη αυτονομία. Ο συνδυασμός αυτός είναι που το καθιστά εξαιρετικά ελκυστικό στα μάτια των απαιτητικών χρηστών οι οποίοι δεν αρέσκονται στους συμβιβασμούς.

Αν μπορείτε να το κάνετε σήμερα, μην το αφήσετε για αύριο

Δεν υπάρχει κανένας λόγος αναμονής όταν μπορείτε να δοκιμάσετε τις εκπληκτικές δυνατότητες AI και τα ενδιαφέροντα στοιχεία ενός Copilot+ PC σήμερα. Το ASUS Vivobook S 15 (S5507) είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά και εσείς μπορείτε να γίνετε εκ των πρώτων που θα απολαύσουν τις προηγμένες δυνατότητές του. Αν θέλετε να μάθετε τι άλλο μπορεί να σας προσφέρει και πού θα το βρείτε, κλικάρετε εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.