Ως το τέλος του έτους οι πλατφόρμες που εκπέμπουν στην Ελλάδα θα αναγκαστούν να πληρώνουν τέλη για την παραγωγή ταινιών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typologies.gr, για αυτό ακριβώς δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του φορέα. Η ΕΑΚ ζήτησε την «υποχρέωση επένδυσης στην εγχώρια παραγωγή όλων των πλατφορμών που εκπέμπουν στην Ελλάδα» και «ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα έχει θεσμοθετηθεί μέχρι τις 31/12/2024».

Παράλληλα, ο Ιάσονας Φωτήλας δήλωσε πως την 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το νέο ΕΚΟΜΕ και πως μέχρι τότε θα έχει καταβληθεί η έκτακτη επιχορήγηση 3 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που έπρεπε να είχε πληρωθεί έως τον περασμένο Ιούνιο.

Το ΕΚΚ πρόκειται να συγχωνευθεί με το ΕΚΟΜΕ για να δημιουργηθεί ο νέος φορέας, ενώ η ΕΑΚ ζήτησε να αποσαφηνιστεί το πώς και ποιος θα διευθετήσει αυτές τις εκκρεμότητες των οποίων η επίβλεψη διαχέεται μεταξύ ΕΚΟΜΕ, υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υπουργείου Πολιτισμού.

Cosmote Combo Unlimited: Η καλύτερη ίσως πρόταση και αυτός είναι ο λόγος

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που σημαίνει πάνω στις παγκόσμιες αυξήσεις που μας επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα, οσονούπω θα “φάμε” και νέα ντόπια αύξηση για την “παραγωγή ταινιών”… ρε ασταδιαλα !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.