Αυτή τη στιγμή η Sony δεν έχει κανέναν ανταγωνισμό στις κονσόλες και σήμερα προχώρησε στην ανακοίνωση του PS5 Pro, με μεγαλύτερη και ισχυρότερη GPU που χάρη και στην 28% ταχύτερη μνήμη θα μπορεί να αποδίδει έως και 45% καλύτερα στο rendering. Μαζί φέρνει και τρεις φορές καλύτερες επιδόσεις σε Ray Tracing ,αλλά και μια νέα τεχνολογία Upscaling, με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Ποιες θα είναι όμως οι τιμές του PS5 Pro;

Για άλλη μια φορά, θα έχουμε εκδόσεις Digital και με Disc Drive. Η κονσόλα ουσιαστικά θα είναι Digital Edition, ενώ όσοι θέλουν να έχουν και το Disc Drive, θα πρέπει να αποκτήσουν τον αποσπώμενο οδηγό, σαν αυτόν του PlayStation 5 Slim.

Όμως, χωρίς κάποιον ανταγωνιστή να την απειλεί, η Sony τιμολογεί την νέα της κονσόλα, πολύ πάνω σε σχέση με το PlayStation 5. Μάλιστα, φτάνει σε σημείο να πωλάει την βάση στήριξης της κονσόλα, αν θέλουμε να την βάλουμε όριθια, ξεχωριστά.

Έτσι, το απλό Digital Edition PS5 Pro, έχει τιμή στα €799,99. Αν όμως θέλουμε και την δυνατότητα να παίξουμε τα παιχνίδια που έχουμε αγοράσει σε φυσική μορφή, η τιμή θα φτάνει τα €929,99. Αν πάλι θέλουμε να έχουμε το PlayStation όρθιο, στο πλάι της τηλεόρασης, η βάση έχει ένα έξτρα κόστος €29.99. To πλήρες πακέτο λοιπόν, φτάνει τα €949.99.

Συνοψίζοντας, οι τιμές για την Ευρώπη είναι οι παρακάτω:

  • PS5 Pro (2TB δίσκος, 1X DualSense, Astro’s Playroom) – €799.99
  • PS5 Pro + Ultra HD Blu-ray Disc Drive – € 919,99
  • PS5 Pro + Ultra HD Blu-ray Disc Drive + PS5 Vertical Stand – € 949,99

Κάπου έχουμε χάσει το μέτρο και αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός, τόσο οι τιμές πέφτουν. Για αυτό δεν πρέπει να είμαστε fanboys καμίας απολύτως εταιρίας, καθώς αυτό λειτουργεί εναντίον μας.

Ιταλία: Πυροβολάμε τα πόδια μας με την πλήρη ηλεκτροκίνηση

Εσείς τι λέτε; Θα αγοράσετε το PS5 Pro; Εγώ λέω να μείνω με το ταπεινό PlayStation 5 μου, που παίζει και θα παίζει τα πάντα μια χαρά για αρκετά χρόνια ακόμα.

PS5 Pro τιμές

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μονοπώλιο + Απληστία… Αφού βλέπει τους Apple να τους μαδάνε κάθε μερικούς μήνες με οριακές αναβαθμίσεις και να ανεβαίνουν οι πωλήσεις, γιατί να μην ανεβάσει τα κέρδη?? Προβατάκια άφθονα.. Λέγαμε πολλά τα 400-500 και τώρα πήγε ξαφνικά 800..Εμπαργκο από παίκτες /καταναλωτές για να βάλουν μυαλό.. Χλωμό πάντως το κόβω..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.