Τα πρώτα 100 άτομα απολύθηκαν από την Apple, στον όμιλο ψηφιακών υπηρεσιών της, που είναι και ο πιο κερδοφόρος για την εταιρία. Οι μεγαλύτερες απολύσεις έγιναν στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για το Apple Books και το Apple Bookstore, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι απολύσεις χτύπησαν μηχανικούς και άλλες ομάδες υπηρεσιών, όπως αυτή που διαχειρίζεται το Apple News, σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται άτομα κοντά στο θέμα.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά, ενώ δεν είναι σαφές ακόμη πόσους υπαλλήλους είχε η Apple στο τμήμα υπηρεσιών της.

Η εταιρεία είχε περίπου 161.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της.

Τώρα, η εταιρία αναδιοργανώνει τις ομάδες και τα τμήματά της, μέσω την μετατόπισης των προτεραιοτήτων της, στην τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα, ανέστειλε και τις εργασίες της για το επόμενο Vision Pro, ενώ σταμάτησε και την ανάπτυξη των δικών της οθονών για έξυπνα ρολόγια.

Apple απολύσεις

Η Apple έχει χάσει τεράστιο μερίδιο αγοράς στην Κίνα, με την εταιρία να μην βρίσκεται καν στο Top 5. Αυτή η πτώση στην κινέζικη αγορά, κάνει την εταιρία να φοβάται πως χάνει έδαφος σε πολύ σημαντικές αγορές. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πιο έντονο ανταγωνισμό στην Κίνα και η κυβέρνηση έχει περιορίσει τη χρήση ξένης τεχνολογίας σε ορισμένους χώρους εργασίας. Η κινεζική οικονομική ανάπτυξη έχει επίσης επιδεινωθεί.

Η Apple τα ρίχνει στην πτώση του δολαρίου, λέγοντας πως η Apple Κίνας, είναι πιο υγιής από ποτέ. Τα νούμερα όμως διαφωνούν με την Apple.

Γαλλία: Χάνει μεγα-συμβόλαιο πώλησης 80-Rafale στα ΗΑΕ λόγω σύλληψης του Mr. Telegram

«Συνειδητοποιούμε ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά smartphone, αλλά πιστεύουμε ότι τα πάμε αρκετά καλά στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομίας», δήλωσε ο Chief Financial Officer Luca Maestri στο Bloomberg Television.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τους επενδυτές, o Tim Cook ανέφερε πως πιστεύει στην αγορά της Κίνας, δηλώνοντας «σίγουρος μακροπρόθεσμα». Όμως, ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχει φέρει την αποστροφή των κινέζων σε προϊόντα της Apple, ενώ την ίδια στιγμή η Apple θέλει να μεταφέρει την παραγωγή των iPhones στην Ινδία, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για την πορεία της στην κινέζικη αγορά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.