H Google μόλις ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δώσει στους developers του Android τη δυνατότητα να αλλάζουν μεταξύ 4Kb και 16Kb page sizes. Με απλούς όρους, αυτό σημαίνει ότι θα δεις σαφείς βελτιώσεις στις επιδόσεις σε όλο το Android κατά 10% περίπου.

Ευρωπαϊκή συμφωνία Cosmote TV – ANTENNA

Τα page sizes με απλά λόγια, αναφέρονται στις μονάδες της μνήμης που διαχειρίζεται ένα CPU.  To hardware παραδοσιακά μέχρι τώρα βρισκόταν σε 4KB page size και ως εκ τούτου και το software. Με νεότερους επεξεργαστές όμως να γίνονται διαθέσιμοι και να υποστηρίζουν 16KB page size η Google θέλει να βοηθήσει τους developers να πραγματοποιήσουν την μετάβαση.

Συνοπτικά, η Google επισημαίνει ότι ο μέσος χρήστης θα επωφεληθεί από βελτιώσεις στην ποιότητα των video, των επιδόσεων και στο πόσο ομαλά τρέχουν τα apps. Η αλλαγή βέβαια, δεν θα συμβεί εν μια νυκτί. Οι developers θα πρέπει να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στα νέα δεδομένα, αφού πρώτα η google διαθέσει τα απαραίτητα εργαλεία για αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.