Η Gaia, η διαστημική αποστολή που καταγράφει τα αστέρια του Γαλαξία μας, αποδεικνύεται και ένας εξαιρετικός κυνηγός αστεροειδών. Πλέον, αστρονόμοι αναφέρουν διαρκώς ότι η αποστολή έχει καταφέρει να εντοπίσει περισσότερους δορυφόρους αστεροειδών στο ηλιακό μας σύστημα.

Με την επιβεβαίωση των δεδομένων από την τελευταία έκδοση της Gaia, θα προστεθούν 352 νέοι δυαδικοί αστεροειδείς στον κατάλογο, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό των γνωστών αστεροειδών με δορυφόρους.

Gaia φεγγάρι αστεροειδή

Η παρατήρηση αυτών των πιθανών φεγγαριών γύρω από τουλάχιστον 350 αστεροειδείς, τα οποία σχηματίζουν δυαδικά συστήματα, δείχνει πως η συλλογή αστεροειδών είναι πολύ πιο σύνθετη από όσο πιστεύαμε.

Παράξενοι αστεροειδείς πέταξαν δίπλα στη Γη και η NASA τράβηξε εικόνες

Αυτές οι ανακαλύψεις προέρχονται από “τυφλές” αστρομετρικές έρευνες, αποδεικνύοντας ότι η καταγραφή των αστεροειδών είναι πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι φανταζόμασταν.

Gaia φεγγάρι αστεροειδή

Η αστρομετρία, που κάποτε θεωρούνταν βαρετή, αποδεικνύεται τώρα ζωτικής σημασίας, καθώς μέσω αυτής εντοπίζονται μικροσκοπικές μετατοπίσεις στις θέσεις των αστεροειδών που υποδηλώνουν την παρουσία συνοδών σωμάτων.

Μελλοντικές παρατηρήσεις από την αποστολή Gaia και άλλες μελέτες θα φωτίσουν ακόμα περισσότερο την προέλευση και την εξέλιξη αυτών των δυαδικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.