Οι κινεζικές εταιρείες smartphones, όπως η Xiaomi, φαίνεται να αλλάζουν κατεύθυνση φέτος, δίνοντας έμφαση στις μεγαλύτερες μπαταρίες από πυρίτιο (έως 7.500mAh) αντί των παραδοσιακών μπαταριών λιθίου, διατηρώντας παράλληλα την ταχεία φόρτιση κοντά στα 100W. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και καλύτερη απόδοση.

Σύμφωνα με τον γνωστό leaker Digital Chat Station, η Xiaomi εξετάζει πολλές επιλογές γρήγορης φόρτισης για τις μελλοντικές συσκευές της, με μπαταρίες που κυμαίνονται από 5.000mAh μέχρι και 7.500mAh. Για παράδειγμα, μια μπαταρία 5.000mAh μπορεί να φορτίσει πλήρως σε μόλις 18 λεπτά με ισχύ 120W, ενώ μια μπαταρία 7.500mAh με ισχύ 100W χρειάζεται 63 λεπτά για πλήρη φόρτιση.

Xiaomi 7.500mAh 100W

Πρόσφατα μοντέλα, όπως το Redmi Note 13 Pro και το K70 Ultra, ήδη υποστηρίζουν συνδυασμούς όπως 5.500mAh με 100W. Φημολογείται ότι η επερχόμενη σειρά Xiaomi 15 θα εξοπλιστεί με μπαταρίες από πυρίτιο γύρω στα 6.000mAh, ενώ το κορυφαίο μοντέλο, 15 Ultra, ενδέχεται να έχει μπαταρία 6.200mAh.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι κατασκευαστές στρέφονται προς μεγαλύτερες μπαταρίες με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, γεγονός που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για τους χρήστες, στο ίδιο ή μικρότερο μέγεθος συσκευών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και πολύ καλά θα κάνει και αυτή και όλες οι εταιρείες να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο! Όπως έχω ξανά αναφέρει διαθέτω ένα ταπεινό poco m4 pro 5g το οποίο φορτίζει με 33w και η φόρτιση είναι παραπάνω από ικανοποιητική για μένα, κάτι που ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με την μπαταρία του ειδικά των τελευταίο καιρό που μετακόμισσα και δεν έχω wi-fi καθώς στην περιοχή μου πιάνει πολύ καλό σήμα δεδομένων, κάτι που όμως κάνει την μπαταρία ακόμα πιο αδύναμη με αποτέλεσμα να χρειάζομαι δύο φορτίσεις μέσα στη μέρα. Αυτές οι μπαταρίες θεωρώ πώς πραγματικά θα μας σώσουν και με μία αρκετά ώριμη κατά τη γνώμη μου τεχνολογία γρήγορης φόρτισης επιτέλους το πρόβλημα της μπαταρίας στα κινητά μας θα περιοριστεί καθώς θα φορτίζουν πολύ γρήγορα και η μπαταρία θα κρατάει πολύ περισσότερο από ότι σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα αγόραζα ποτέ ένα κινητό όπως το redmi note 13 pro plus γιατί μπορεί να έχει 120w φόρτιση αλλά τα παράπονα για την μπαταρία είναι τεράστια. τα 67 watt για μένα είναι μία χαρά και σε συνδυασμό με μία μπαταρία 6.200 mr θα είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός γιατί ακόμα και αν αργεί λίγο παραπάνω να φορτίσει η μπαταρία όταν θα την χρειάζεσαι και θα την έχεις το συναίσθημα θα είναι τελείως διαφορετικό. Δεν είμαι κατά της γρήγορης φόρτισης άλλωστε θεωρώ πως και η samsung πρέπει σιγά-σιγά να ανεβάζει ταχύτητες για να μη μιλήσω για apple και google, θεωρώ όμως από 80w και πάνω πραγματικά δεν τα χρειάζεται σχεδόν κανείς και όμως όλοι χρειαζόμαστε μία μπαταρία που να κρατάει όλη τη μέρα και αν γίνεται και λίγο παραπάνω από μία μέρα για τα κινητά μας.

  2. Αν η μπαταρία φορτίζει λίγο πιο γρήγορα δηλαδή 50 λεπτά θα ήταν τέλειο γιατί πες ότι το πρωί ξυπνάς και δεν έχει μπαταρία το κινητό σου το φορτίσεις μέχρι να ξυπνήσεις να φας το πρωινό και να κάνεις ότι αλλά κανείς το πρωί πριν την δουλειά θα έχει φτάσει πάνω από 50% η μπαταρία ένω με την μπαταρία 7,500 mAh θα σου κρατάει σίγουρα όλοι μέρα γιατί αν η μπαταρία τον 5000 είναι 75% άμα είναι τόσο φορτισμένη η μπαταρία τον, 7500 οσο η μπαταρία 5000 θα είναι 50%
    Θα ήταν τέλειο αλλά κάποτε θα γίνει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.