Σαν σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, οι επιστήμονες αναζητούν πλέον ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων warp drives στο διάστημα. Παρόλο που τα warp drives (κινητήρες δίνης) είναι γνωστά κυρίως από σειρές όπως το “Star Trek”, φαίνεται πως ίσως δεν είναι αποκλειστικά προϊόν φαντασίας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχει ελπίδα να ανιχνεύσουμε τέτοιες τεχνολογίες στα βάθη του σύμπαντος.

Η μελέτη επικεντρώνεται στις υπογραφές που μπορεί να αφήσουν πίσω τους αυτά τα θεωρητικά συστήματα προώθησης αν καταρρεύσουν. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι οι χαρακτηριστικές βαρυτικές κυματώσεις που θα μπορούσαν να εκπέμψουν τα warp drives, ενδεχομένως να ανιχνευτούν στο μέλλον.

Οι Warp Drive (κινητήρες δίνης) του Star Trek κινούνται εντός των ορίων της γνωστής φυσικής

Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα την τεχνολογία να δημιουργήσουμε κινητήρες δίνης, η ανακάλυψη τέτοιων ενδείξεων θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς την επιβεβαίωση ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών.

Η έρευνα είναι ακόμα σε θεωρητικό στάδιο, αλλά ανοίγει νέους δρόμους για τη μελέτη της πιθανής ύπαρξης τέτοιων τεχνολογιών. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην arXiv και στο The Open Journal of Astrophysics, και υπόσχεται να ενισχύσει τις προσπάθειές μας να εξερευνήσουμε το άγνωστο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.