Πριν από λίγες μεταβήκαμε στο τοπικό καφέ και επιλέξαμε να πληρώσουμε με τη κάρτα της Revolut που είχαμε μαζί μας αλλά η συναλλαγή δεν εγκρίνονταν. Δεν υπήρχε θέμα διαθέσιμου υπολοίπου καθώς είχαμε βάλει πριν φύγουμε από το σπίτι. Συνηθίζουμε να αφήνουμε το κινητό σπίτι για την προσωπική μας ψυχική υγεία.

Το φαγητό που προκαλεί καρκίνο στο συκώτι με μόλις μια μπουκιά!

Και όμως διαπιστώσαμε ότι αν δεν έχεις το κινητό μαζί σου η Revolut δεν αφήνει να περάσει μια συναλλαγή. Ζητήσαμε να βάλουν την κάρτα μέσα στο POS και να πληκτρολογήσω το PIN αλλά ούτε και τότε πέρασε. Ο λόγος είναι το χαρακτηριστικό που έχει η Revolut που ονομάζεται Location-based security.

Το μήνυμα εμφανιζόταν στο κινητό μας όταν ήρθαμε σπίτι ανέφερε ότι η κάρτα χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετική τοποθεσία σε σχέση με το κινητό και ως εκ τούτου δεν άφηνε να περάσει η συναλλαγή. Δεν γνωρίζουμε αν απενεργοποιώντας το Location Based security toggle θα αφήνει να περνάνε τέτοιες συναλλαγές αλλά καλύτερα να μην το κάνεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι σχετικό με την Revolut, αλλά άσχετο με το άρθρο: Μπήκα στην σελίδα της ΑΑΔΕ, για να πληρώσω τον φόρο εισοδήματος και η συναλλαγή απορρίπτεται επανειλημμένα. Είναι που από τον Μάρτιο του 2024 θα υπήρχε η δυνατότητα να πληρώνουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις και με κάρτες ξένων τραπεζών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.