Έχεις σκεφθεί τι θα συνέβαινε αν όλοι μαζί πηδούσαν την ίδια χρονική στιγμή πάνω στη Γη. Θα μετακινούνταν ο πλανήτης μας; Θα ταλαντεύονταν ίσως; Στο πείραμα του Earth Lab του BBC o Greg Foot, προσπάθησε να λύσει την απορία αυτή αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, χρησιμοποιώντας περίπου 50.000 ανθρώπους που όλοι μαζί πήδηξαν την ίδια χρονική στιγμή στο Reading Festival.  Στη συνέχεια μέτρησε τη κίνηση περίπου από ένα μίλι μακριά.

Τράπεζα Πειραιώς! Ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς ισχυρή ταυτοποίηση – Το όριο!

Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι μπορούμε να κλιμακώσουμε τα αποτελέσματα που πήραμε για να μπορέσουμε να δούμε αν πηδούσαν όλοι πάνω στη γη την ίδια στιγμή θα πετυχαίναμε να αλλάζαμε την ταχύτητα περιστροφής της Γης; Και όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, αν σκεφθείς ότι ένας σεισμός το 2011 χτύπησε την Ιαπωνία το και κατάφερε να επιταχύνει την περιστροφή του πλανήτη μας κατά 1.8 microseconds.

O ίδιος κάνοντας τις μετρήσεις του διαπίστωσε ότι τα 50.000 άτομα δημιούργησαν ένα σεισμό της τάξεως του 0.6 ρίχτερ. Δυστυχώς όμως όπως αποδεικνύεται οι σεισμοί δεν επηρεάζουν την περιστροφή της γης εκτός αν είναι ιδιαίτερα ισχυροί κοντά στα 8 ρίχτερ, ως εκ τούτου θα χρειάζονταν περισσότερο από 7 εκ. φορές περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με αυτούς που ζουν σήμερα στο πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για φαντάσου με το πήδημα να έκαναν και από ένα παιδάκι σαν αυτά που γράφουν τέτοια, αντί να ασχολούνται με κάτι πιο χρήσιμο

  2. Το ότι όμως μας “πηδάνε” όλους καθημερινά οι πολιτικοί δεν είναι αξιόλογο για έρευνα;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.