Στη καθημερινή μας ζωή στη Γη, ο χρόνος κυλάει πάντα με τον ίδιο ρυθμό καθώς κινούμαστε στο μέλλον, ωστόσο στη πραγματικότητα ο χρόνος είναι κάτι σχετικό και βιώνεται διαφορετικά σε διαφορετικά σημεία του σύμπαντος και συγκεκριμένα ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία ταξιδεύετε.

Τέλος το air condition στο αμάξι!

Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για παράδειγμα, περιστρέφονται γύρω από Γη με ταχύτητες στα 27.500 χιλιόμετρα την ώρα. Επειδή κινούνται δηλαδή πιο γρήγορα και πιο κοντά στη ταχύτητα του φωτός σε σχέση με εμάς στη Γη, ο χρόνος περνάει πιο αργά για αυτούς. Και ως εκ τούτου γερνούν πιο αργά.

Χαρακτηριστική η περίπτωση των διδύμων Mark και Scott Kelly που και οι δυο έγιναν αστροναύτες της NASA αλλά ο Scott ξόδεψε περίπου 10 φορές μεγαλύτερο χρόνο στο διάστημα. Στάλθηκε στον ISS για ένα χρόνο για να δει τι θα συμβεί στο σώμα του σε σχέση με τον αδερφό του.

Το σχήμα του ηλιακού μας συστήματος άλλαξε δραματικά

Πριν σταλούν στο διάστημα, ο Mark ήταν έξι λεπτά μεγαλύτερος από τον Scott. Μετά τη παραμονή του στον ISS, ο Scott ήταν έξι λεπτά και 5 milliseconds μεγαλύτερος. Το πιο σημαντικό όμως εύρημα της εν λόγω έρευνας είναι ότι η παρατεταμένη παραμονή στο διάστημα δεν είχε κάποια επίδραση στο σώμα του Scott, κάτι άκρως θετικό αν θέλουμε μια μέρα να πάμε στον Άρη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.