Υπήρχε ένα μυστήριο γύρω από το πως κατάφεραν να χτίσουν τις πυραμίδες της Αιγύπτου με τα μέσα της τότε εποχής, με μια σημαντική μερίδα του κοινού να πιστεύει πως κάποιος άλλος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή τους, όπως ένας εξωγήινος πολιτισμός. Τώρα όμως η επιστήμη ήρθε για να μας δώσει τις απαντήσεις, καθώς ανακάλυψαν ένα θαμμένο παρακλάδι του Νείλου, που κάποτε έρεε δίπλα σε περισσότερες από 30 πυραμίδες της Αιγύπτου. Έτσι, λύνεται το μυστήριο για το πως κατάφεραν οι Αιγύπτιοι να μεταφέρουν τους τεράστιους πέτρινου ογκόλιθους για το χτίσιμο των τεράστιων κατασκευών.
Την εποχή της κατασκευής, τα παρακλάδι του ποταμού είχε μήκος 64 χιλιομέτρων, και πέρναγε από το εμβληματικό συγκρότημα της πυραμίδας της Γκίζας, μεταξύ των άλλων κατασκευών. Ο ποταμός είχε παραμείνει θαμμένος κάτω από την έρημο για χιλιετίες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που αποκάλυψε το μεγάλο εύρημα εχθές, 16 Μαΐου 2024.
Μάλιστα, η ύπαρξη του ποταμού εξηγεί και τον λόγο που ένα συγκρότημα από 31 πυραμίδες χτίστηκαν σε μια αλυσίδα, κατά μήκους μια αφιλόξενης πλέον λωρίδας ερήμου, 3.700 με 4.700 χρόνια πριν.
Η λωρίδα κοντά στην αρχαία αιγυπτιακή πρωτεύουσα Μέμφις περιλαμβάνει τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας – τη μοναδική σωζόμενη κατασκευή από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου – καθώς και τις πυραμίδες Khafre, Cheops και Mykerinos.
Οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν πως πρέπει να έχει γίνει χρήση μιας πλωτής οδού για την μεταφορά των τεράστιων ογκόλιθων, όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν στοιχεία για την ύπαρξη ενός υδάτινου δρόμου στην περιοχή.
“Αλλά κανείς δεν ήταν σίγουρος για την τοποθεσία, το σχήμα, το μέγεθος ή την εγγύτητα αυτής της μεγάλης υδάτινης οδού με την πραγματική τοποθεσία των πυραμίδων”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Eman Ghoneim από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Wilmington στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η διεθνής επιστημονική ομάδα έκανε χρήση από δορυφορικές εικόνες ραντάρ, για να χαρτογραφήσει το παρακλάδι του ποταμού, στον οποίο έδωσαν το όνομα Ahramat, που σημαίνει Πυραμίδα στα αραβικά.
Βίντεο δείχνει την τερατώδη X8.7 ηλιακή έκλαμψη, η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας
Το ραντάρ τους έδωσε τη «μοναδική ικανότητα να διεισδύουν στην επιφάνεια της άμμου και να παράγουν εικόνες από κρυφά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων θαμμένων ποταμών και αρχαίων κατασκευών», είπε ο Ghoneim.
Έτσι λοιπόν, λύθηκε το μυστήριο για το πως χτίστηκαν οι μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου, κάτι που αποτελεί μεγάλη απόδειξη πως όταν δεν καταλαβαίνουμε πως έγινε κάτι, δεν σημαίνει πως κάτι μεταφυσικό έχει συμβεί. Η επιστήμη είναι η μόνη που μπορεί να μας δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε και αργά ή γρήγορα θα το κάνει.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Το μόνο πρόβλημα είναι, πως η πυραμίδα του Χέοπα είναι 10.500 ετών και όχι 4.500. Βέβαια για το αρχαιολογικό κατεστημένο αυτά είναι λεπτομέρειες…
5600 ετών είναι, από την 4η δυναστεία της αρχαίας Αιγύπτου. Τότε ο Χέοπας Χεμιούνου
Δηλαδή μας λένε ότι μετέφεραν αυτούς τους τεράστιους ογκόλιθους πάνω σε πλατφόρμες μέσω της πλωτης οδού; Σοβαρά τώρα; Δηλαδή πως κατάφερναν να είναι σταθερές πάνω από το νερό τέτοιοι ογκόλιθοι;
Πρώτον μετέφεραν αυτούς τους τεράστιους ογκόλιθους με πλωτό μέσο ικανό να σηκώνει το βάρος τους, δεύτερον κατάφεραν να τους μετατοπισουν στο χώμα με σχοινιά, λοστούς, επάνω σε κυλιομενα ρολά, ράβδους, όλα εντάξει μέχρι εδώ, αλλά παράλληλα μπόρεσαν και να τους ανυψώσουν σε τεράστιο ύψος και σε ομοιογενή μορφή με υδραυλικούς και ότι άλλο γερανούς.
Τελικά πόσο πίσω είμαστε στην επιστήμη 10.000 έτη μετά. Ας μας δώσουν μια ορθολογική εξήγηση πως ανυψώθηκε αυτό το τεράστιο βάρος και πως λαξευθηκε τόσο τέλεια με ένα σφυρί και ένα κοπιδι 10.000 χρόνια πριν, πριν καν την εποχή του σιδήρου.
Ένα βιβλίο, μια επίσκεψη σε καλό μουσείο θα δείξει πως πολιτισμοί 5000 χρόνια πριν από σήμερα είχαν ανάπτυξη την αρχιτεκτονική, μηχανική και άλλες επιστήμες (πολιτισμος Ασσυρίων, Αιγύπτου, Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων) Όλα είναι ορθολογικά και τεκμηριωμένα. Το προβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη… ενώ είναι ανώμαλη….