Τεράστιοι χώροι στάθμευσης με απούλητα Tesla, δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να αγνοήσεις. Όλα δείχνουν πως η εταιρία παράγει περισσότερα αυτοκίνητα από όσα μπορεί να πουλήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρίας, η ηλεκτρική βιομηχανία του Elon Musk παρήγαγε 46.561 περισσότερα οχήματα το πρώτο τρίμηνο του 2024, από όσα πούλησε.

Το Chesterfield Mall, περίπου 36 χιλιόμετρα δυτικά του Σεντ Λούις, έχει γίνει χώρος στάθμευσης για τα απούλητα αυτοκίνητα της Tesla. Το εμπορικό κέντρο είναι εμβληματικό για την σημερινή κατάσταση του αμερικάνικου λιανικού εμπορίου, αφού έκλεισε και θα κατεδαφιστεί, ώστε να χτιστεί ένα άλλο έργο μικτής χρήσης, 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο όμιλος Staenberg που έχει στην ιδιοκτησία του το εμπορικό κέντρο, μαζεύει τα τελευταία ενοίκια από όσα καταστήματα καταφέραν να μείνουν ανοιχτά, μέχρι το οριστικό κλείσιμο στις 31 Αυγούστου 2024.

Ο Tim Lowe, ανώτερος αντιπρόεδρος του Staenberg Group, είπε στο KTVI:

«Καταστρώσαμε ένα σχέδιο για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εναλλακτικές χρήσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγη από την υπόλοιπη ζωή που έχει απομείνει στο εμπορικό κέντρο πριν το γκρεμίσουμε. Μία από αυτές τις χρήσεις ήταν να επιτρέπεται στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ για διαφορετικά πράγματα».

«Ένας από τους χρήστες μας τυχαίνει να είναι η Tesla, η οποία έχει αντιπροσωπεία στην κοιλάδα [Chesterfield], αλλά δεν έχει αρκετή χωρητικότητα στην αντιπροσωπεία για να παρκάρει όλα τα αυτοκίνητα που φέρνουν. Έτσι νοικιάζουν χώρο μέσα στο πάρκινγκ πολλά για να αποθηκεύσουν τα αυτοκίνητά τους».

Ο Lowe εκτιμά πως υπάρχουν τουλάχιστον 300 Tesla αυτοκίνητα στο πάρκινγκ, όμως η Tesla δεν επιβραδύνει την παραγωγή.

Πρόσφατα πλάνα από drone από το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Fremont της Καλιφόρνια δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να βγαίνουν από τις γραμμές συναρμολόγησης με υψηλό ρυθμό για να γεμίσουν τα πάρκινγκ. Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το Neuhardenberg, μια μικρή πόλη στη Γερμανία με λιγότερους από 3.000 κατοίκους, διαμαρτύρεται για τον θόρυβο που κάνουν οι μεταφορείς της Tesla καθώς η εταιρεία παρκάρει αυτοκίνητα στο κοντινό περιφερειακό αεροδρόμιο.

Η Google ξεκινάει το σκανάρισμα των κλήσεων κάθε Android smartphone του πλανήτη

Η Tesla, μαζί με την υποχρέωση να έχει αποθηκευμένο το 10% των οχημάτων που κατασκευάζει, απέλυσε πρόσφατα το 10% του εργατικού δυναμικού της. Το Cybertruck από την άλλη έχει εμφανίσει προβλήματα με διαρροές ψυκτικού υγρού, αμέσως μετά την κυκλοφορία τους στους δρόμους, ενώ τώρα έγινε ανάκληση όλων των Cybertrucks, για να διορθωθεί το πρόβλημα με το κολλημένο γκάζι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.