Το κινέζικο σκάφος Chang’e 6 μπήκέ σε τροχιά γύρω από την Σελήνη και έχει σαν σκοπό να φωτογραφήσει την μακρινή πλευρά που δεν είναι ορατή από την Γη. Όμως φαίνεται πως έχει ένα μυστηριώδη επιβάτη, που δεν είχε αναφερθεί στα αρχικά πλάνα. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, από την Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας της Κίνας (CAST), φαίνεται πως υπάρχει ένα μικρό ρόβερ κολλημένο στο πλάι του σκάφους.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως το σκάφος, που εκτοξεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, μπήκε σε τροχιά γύρω από την Σελήνη. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την προσγείωση του διαστημικού σκάφους της Κίνας, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Όπως φαίνεται όμως, στις φωτογραφίες φαίνεται ένα πολύ μικρό όχημα, που το μέγεθός του δηλώνει πως δεν είναι για μακροχρόνια αποστολή. Το Ινστιτούτο Κεραμικής της Σαγκάη, υπαινίσσεται στον ιστότοπό του πως ίσως υπάρχει φασματόμετρο υψηλής απεικόνισης στο σκάφος, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση νερού στην επιφάνεια της Σελήνης, όπως εξηγεί το SpaceNews.

Η Κίνα δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με τους στόχους του Chang’e 6. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως θα προσσεληνωθεί και θα επιστρέψει στην Γη με δείγματα από την Σελήνη. Η αποστολή φαίνεται παρόμοια με αυτή του Chang’e 5 του 2020. Το σκάφος μεταφέρει και φορτία από την Γαλλία, την Σουηδία και την Ιταλία, καθώς και ένα CubeSat για το Πακιστάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα στέλνει μια συσκευή έκπληξη στο διάστημα, χωρίς να έχει ανακοινώσει κάτι. Κατά τη διάρκεια της αποστολής Tianwen-1 της Κίνας στον Άρη το 2021, η σκιά του CNSA έριξε μια κάμερα που τράβηξε μια selfie του ρόβερ Zhurong. Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο σκοπός του rover που φαίνεται στις φωτογραφίες. Πιθανότατα όμως θα μάθουμε σύντομα.

(Βίντεο) To Xiaomi SU7 τα έπαιξε μετά από 39 χιλιόμετρα πορεία, η Xiaomi προσφέρει αποζημίωση

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.