H Google ανακοίνωσε ότι θα φέρει τη δυνατότητα μεταφοράς eSIM στο Android μέσα στο 2023. Το εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν γρήγορα και με ασφάλεια το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας τους σε μια νέα συσκευή χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν μια φυσική κάρτα SIM. Τώρα, ο τεχνικός κώδικα AssembleDebug έχει δημοσιεύσει εικόνες στο Twitter που δείχνουν πώς θα λειτουργεί αυτή η δυνατότητα.

Φαίνεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να ξεκινήσουν μια μεταφορά eSIM σαρώνοντας έναν κωδικό QR που εμφανίζεται στη νέα τους συσκευή με την παλιά τους συσκευή. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, οι χρήστες πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταφοράς της eSIM στο νέο τους smartphone. Είναι τόσο απλό. Μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα οθόνης του τρόπου λειτουργίας της δυνατότητας παρακάτω.

Αυτό σίγουρα θα κάνει τη διαδικασία μεταφοράς προφίλ eSIM από Android σε Android πολύ πιο ομαλή από ότι τώρα. Αυτή τη στιγμή, για να “μεταφέρει” κάποιος την eSIM πρέπει να καταργήσει χειροκίνητα την εγγραφή του προφίλ από την τρέχουσα συσκευή και να το ενεργοποιήσει ξανά στη νέα συσκευή – εκτός αν ο πάροχος παρέχει μεταφορά μέσω της εφαρμογής του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.