Η τεχνολογία eSIM βλέπει μεγάλη άνθηση στα high-end smartphones (Android και μη), ενώ αναμένεται να κάνει σταδιακά την είσοδο της στα high mid-range, και σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις κατηγορίες τηλεφώνων. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία υστερεί σε κάτι από τις συμβατικές φυσικές κάρτες SIM, δεν μπορείς να μεταφέρεις εύκολα τις eSIM από τη μία συσκευή στην άλλη.

Αυτό θα αλλάξει σύντομα, καθώς η Google ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Android ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα και με ασφάλεια την eSIM από το παλιό τους smartphone σε ένα νέο. Η πρώτη εταιρεία που θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα θα είναι ο πάροχος Deutsche Telekom. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι πάροχοι σε όλες τις αγορές.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται η δυνατότητα μεταφοράς της eSIM μεταξύ Android συσκευών. Τον Ιανουάριο του 2023, ο Mishaal Rahman ανακάλυψε αναφορές που έδειχναν ότι έρχεται στο Android ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, ενώ βρήκε αναφορές που δείχνουν ότι ίσως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν φυσικές SIM σε eSIM.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.