Η OnePlus παρουσίασε, πριν λίγους μήνες, το κορυφαίο smartphone OnePlus 10 Pro στην Κίνα με ανανεωμένο design και το πιο πρόσφατο hardware. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει τώρα στις αγορές της Ευρώπης, της Ινδίας, και της Βόρειας Αμερικής – αυτόν τον μήνα.

Η κινέζικη κατασκευάστρια ανακοίνωσε επίσημα ότι το 10 Pro θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου στις προαναφερθείσες αγορές. Μαζί με το τηλέφωνο θα δούμε τα Buds Pro στο νέο χρώμα Radiant Silver, ενώ η εταιρεία έχει ετοιμάσει για την Ινδία τα Bullets Wireless Z2.

OnePlus 10 Pro Launch

Ας θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά του flagship smartphone. Το OnePlus 10 Pro έχει ανανεωμένο design. Μπορεί η μπροστινή όψη να μην λέει πολλά, αλλά στην πλάτη ακολουθεί τον πολύ καλό σχεδιασμό της ενσωμάτωσης του module στο σώμα της συσκευής. Στο module έχουμε τρεις κάμερες, την επωνυμία Hasselblad, και το ring LED flash.

Πάμε στα βασικά, το 10 Pro έχει AMOLED 6.7 ιντσών με QHD+ ανάλυση, 120Hz μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (1-120Hz), LTPO 2ης γενιάς, διπλή βαθμονόμηση χρωμάτων – που σημαίνει ότι βαθμονομήθηκε σε υψηλά και χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας, πιστοποίηση HDR10+, υποστήριξη βάθους χρώματος 10-bit, υποστήριξη MEMC και χρωματικού φάσματος sRGB και DCI-P3.

Όπως κάθε χρόνο με τα flagship smartphones της εταιρείας, το OnePlus 10 Pro έχει τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Μαζί του πάνε πακέτο έως και 12GB μνήμης RAM LPDDR5, και έως 256GB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1, και 5.000 mAh μπαταρία που υποστηρίζει 80W SuperVOOC Flash Charge ενσύρματη φόρτιση, 50W AirVOOC ασύρματη φόρτιση, και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

OnePlus 10 Pro Launch

Η συνεργασία της OnePlus με τη Hasselblad συνεχίζεται το 2022. Η κύρια κάμερα και ο τηλεφακός του 10 Pro παραμένουν ίδια με του OnePlus 9 Pro. Αυτό που αλλάζει είναι η ultra wide και η selfie κάμερα. Η νέα 50MP ultra wide έρχεται με 150° FOV, αλλά από προεπιλογή, το τηλέφωνο θα τραβάει φωτογραφίες με το πιο συμβατικό 110° FOV με διόρθωση παραμόρφωσης.

Επιπλέον, αν οι χρήστες θέλουν μπορούν να μεταβούν στη λειτουργία 150° FOV και σε λειτουργία Fisheye από την εφαρμογή κάμερας. Πριν πάμε σε μερικά ακόμα στοιχεία για το πίσω module, να αναφέρουμε ότι η εταιρεία αναβάθμισε τη selfie και από τα 16MP του 9 Pro πήγε στα 32MP – όπως έχουν πλέον τα περισσότερα flagship smartphones.

Το OnePlus 10 Pro είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας που διαθέτει έγχρωμη φωτογραφία 10-bit, που εκτείνεται και στις τρεις πίσω κάμερες. Η έγχρωμη φωτογραφία 10-bit θα επιτρέψει μεγαλύτερη κάλυψη γκάμας, με αποτέλεσμα πιο ομαλές χρωματικές μεταβάσεις και λιγότερες περιπτώσεις χρωματικών ζωνών.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη RAW φωτογραφία, υπάρχουν περισσότερα καλά νέα. Η λειτουργία Hasselblad Pro στην εφαρμογή κάμερας επιτρέπει τη λήψη 12-bit RAW φωτογραφίας και από τις τρεις πίσω κάμερες. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για RAW+, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ένα αρχείο RAW και ένα επεξεργασμένο αρχείο JPEG ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, υπάρχει η λειτουργία Movie Mode, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το ISO, την ταχύτητα κλείστρου και άλλες ρυθμίσεις κατά την εγγραφή βίντεο. Στη Movie Mode, μπορείτε επίσης να κινηματογραφήσετε σε μορφή LOG χωρίς προκαθορισμένο προφίλ εικόνας, έναν κενό καμβά που θα εκτιμούσαν οι βιντεογράφοι.

Το OnePlus 10 Pro διατίθεται με ColorOS 12.1 που βασίζεται στο Android 12 στην Κίνα, αλλά η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει με OxygenOS 12 που βασίζεται στο Android 12 όταν κυκλοφορήσει στην Ινδία, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Πόσο διαφέρουν οι δύο ROM; Κάθε μέρα και λιγότερο.

OnePlus 10 Pro Launch

Όσον αφορά τις τιμές των εκδόσεων, στην Κίνα, το OnePlus 10 Pro κυκλοφορήσει σε Volcanic Black και Emerald Forest αποχρώσεις, και τρεις εκδόσεις – η 8GB/128GB κοστίζει CNY 4.699 ή κάπου 651 ευρώ, η 8GB/256GB κοστίζει CNY 4.999 ή κάπου 693 ευρώ, και η 12GB/256GB κοστίζει CNY 5.299 ή κάπου 735 ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω αγοράσει όλα τα τηλέφωνα από το Oneplus 2 και μετά! Πρώτη φορά από το 2015 που δεν έχω Oneplus στα χέρια μου! Μόλις έδωσα το Oneplus 9 Pro και πήρα ένα S22 Ultra! Η απόφαση οφείλεται: – οτι είχαν ξεφύγει οι τιμές στην Oneplus τα τελευταία χρόνια, αφού φτάνεις τα 1000ευρω πας και στα 1300 και παίρνεις Samsung!
    – τελευταία πολλές καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις, δεν μιλάω για beta που είχαν τρελά προβλήματα!
    – κάμερα συνεχίζει να είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες ναυαρχίδες.
    – προβλήματα συνδεσιμοτητας με αξεσουάρ της Oneplus, πχ καθυστέρηση σύνδεσης με Oneplus buds pro.
    – το smartwatch έκδοση cobalt που Ευρώπη δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο!
    – Δυσκολία για να βρεις σοβαρές προτάσεις σε θήκες και tempered glass.

    Νομίζω έτσι και αλλιώς η εταιρεία έχει καταλάβει ότι το κοινό έχει απαιτήσεις στα τηλεφωνα των 1000 ευρώ και έχει αποφασίσει να ασχοληθεί περισσότερο με την μεσαία κατηγορία!

    Καλή συνέχεια Oneplus, αν και βλέπω δυσκολία πορεία!

  2. Αυτό που ο καθένας λόγω της προσωπικής του εμπειρίας βγάζει γενικό συμπέρασμα για την πορεία της εταιρείας με ξεπερνάει. Λαρωσε ψηλέ, η εταιρεία πάει μια χαρά,.το Hardware της είναι εναρμονισμένο με το Software της και θα μείνει εδώ για καιιρο ακόμη.

    Δεν είχα ποτέ oneplus, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά πλέον. Πολύ καλή πρόταση.

  3. Το κοινό της OnePlus είναι φανατικό. Όλοι όσοι έχουν τις συσκευές τις είναι κατά το 99% ευχαριστημένοι. Ειδικά σε θέματα απόδοσης και λειτουργίας. Είναι λογικό πια η Oneplus να πουλάει το “όνομα” της πια ως premium συσκευή. Αν και η κάμερα δεν είναι η καλύτερη από του κορυφαίου Samsung S22 η απόδοση /γρηγοραδα και πιθανότατα η οθονη να είναι κλασσικά ανώτερη και η τιμή χαμηλότερη. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα selling point. Το άλλο σχετίζεται με τα συχνά προβλήματα (σάπιες μπαταρίες κτλ) σε κάποια αλλα brants στα οποία η Oneplus τα πάει σαφώς καλύτερα. Οι κινήσεις που κάνουν οι εταιρείες απεναντι στην αγορά είναι εντελώς προβλεπομενα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.