Η OnePlus έχει ξεκινήσει την κλασική αργή διάθεση των πληροφοριών σχετικά με το επερχόμενο flagship της, το OnePlus 10 Pro. Αφού αποκάλυψε το design και στη συνέχεια τις προδιαγραφές, η εταιρεία επιστρέφει με τα χαρακτηριστικά της κάμερας.

Πριν φτάσουμε στις δυνατότητες της κάμερας, αξίζει να ανακεφαλαιώσουμε τις προδιαγραφές της. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει αποκαλύψει μόνο ότι το 10 Pro θα έρθει με σύστημα πίσω κάμερας 48MP+50MP+8MP. Στο νέο πακέτο πληροφοριών αναφέρει το Field of View για τη δευτερεύουσα κάμερα που θα είναι 150°.

Τα κυριότερα σημεία για το σύστημα κάμερας του OnePlus 10 Pro περιστρέφονται γύρω από τη συνεργασία της εταιρείας με τη Hasselblad, όπως η OnePlus Billion Color Solution και η λειτουργία Hasselblad Pro με RAW+. Υπάρχει επίσης νέο Movie Mode και όπως αναφέραμε η εξαιρετικά ευρεία κάμερα 150°.

Έγχρωμη φωτογραφία 10-bit: OnePlus Billion Color Solution

Το 10 Pro είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας που διαθέτει έγχρωμη φωτογραφία 10-bit, που εκτείνεται και στις τρεις πίσω κάμερες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρώτο τηλέφωνο που το κάνει – το είχαμε δει στο Oppo Find X3 Pro. Η έγχρωμη φωτογραφία 10-bit στο 10 Pro θα επιτρέψει κάλυψη μεγαλύτερης γκάμας, με αποτέλεσμα πιο ομαλές χρωματικές μεταβάσεις και λιγότερες περιπτώσεις χρωματικών ζωνών.

Hasselblad Pro Mode δεύτερης γενιάς

Το OnePlus 10 Pro θα έρχεται με το0 δεύτερης γενιάς Hasselblad Pro Mode, που με τη σειρά του επιτρέπει τη λήψη 12-bit RAW και από τις τρεις πίσω κάμερες. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για RAW+ — από ό,τι καταλαβαίνουμε, αυτό πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα ταυτόχρονα ένα αρχείο JPEG και RAW, επιτρέποντάς να απαθανατίζετε οποιαδήποτε στιγμή και στις δύο μορφές.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ένα JPEG με όλα τα έξυπνα στοιχεία από τα στοιχεία επεξεργασμένης φωτογραφίας του smartphone, ενώ σας επιτρέπει επίσης να ανασύρετε αργότερα το αρχείο RAW για επεξεργασία.

Υπερευρεία κάμερα 150°

Ίσως η πιο αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στη σημερινή ανακοίνωση είναι η εξαιρετικά υπερευρεία κάμερα 150°. Αυτή είναι μια από τις πιο φαρδιές υπερευρείες κάμερες σε smartphone τρέχουσας γενιάς και μπορείτε επίσης να την εκμεταλλευτείτε μέσω του Fisheye Mode.

Εάν προτιμάτε να επιμείνετε σε μια πιο παραδοσιακή ultra wide εμφάνιση, μπορείτε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες με field of view 110°, παράλληλα με τη διόρθωση παραμόρφωσης AI.

Movie Mode

Το Movie Mode κάνει το ντεμπούτο του σε smartphone OnePlus με το 10 Pro. Πριν και κατά τη λήψη βίντεο, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να προσαρμόζουν το ISO, την ταχύτητα κλείστρου, και άλλες ρυθμίσεις όταν βρίσκονται στο Movie Mode.

OnePlus 10 Pro Camera Samples Prices Etc
Movie Mode

Μπορείτε επίσης να κινηματογραφήσετε σε μορφή LOG χωρίς προκαθορισμένο προφίλ εικόνας, έναν κενό καμβά που θα εκτιμούσαν οι βιντεογράφοι. Το 10 Pro κάνει το ντεμπούτο του την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και θα κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ινδία, και άλλες περιοχές αργότερα.

Όσον αφορά της τιμές του, το OnePlus 10 Pro εμφανίστηκε στο JD.com σε τρεις εκδόσεις. Η 8GB/128GB θα κοστίζει RMB 3.999 (~554 ευρώ), η 8GB/256GB θα κοστίζει RMB 4.599 (~638 ευρώ), και η 12GB/256GB θα κοστίζει RMB 4.999 (~693 ευρώ).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.