Η Xiaomi ανακοίνωσε επισήμως πριν από μερικές ημέρες το Xiaomi Mi Note 10 με την κάμερα των 108MP και σήμερα μας δείχνει τα πλεονεκτήματα της 5x κάμερας της συσκευής. Συγκεκριμένα, η ίδια εξηγεί πως η διαφορά στις κάμερες μπορεί να παράξει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα, χάρη στη συμπίεση προοπτικής (prespective compression).

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι μπορείς να λάβεις το ίδιο frame από περαιτέρω απόσταση, επομένως αν και η απόσταση μεταξύ του αντικειμένου και του background παραμένει αμετάβλητη, είναι μικρότερη σε σύγκριση με την απόσταση μεταξύ αντικειμένου και κάμερας.

Όταν χρησιμοποιείς την κύρια κάμερα, τότε χρησιμοποιείς τον αντίστοιχο φακό των 25 mm. Ωστόσο, όταν πραγματοποιείς την μετάβαση στην 2x telephoto, το εστιακό βάθος ανεβαίνει στα 50mm, επομένως για να έχεις το ίδιο αντικείμενο σε εστίαση θα πρέπει να πας προς τα πίσω.

Όταν πραγματοποιείς τη μετάβαση στην 5x camera θα κάνεις και άλλα βήματα προς τα πίσω. Η διαφορά είναι ορατή αν δεις τις φωτογραφίες και το gif που ακολουθεί. Επιπλέον, είναι πραγματικότητα το γεγονός ότι οι άνθρωποι μοιάζουν καλύτεροι όταν η φωτογραφία ληφθεί με τον telephoto, επειδή τα πρόσωπα δεν παραμορφώνονται από τον ευρυγώνιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.