Η έκθεση MWC 2019 πλησιάζει και η φετινή θα είναι μια από τις καλύτερες, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πάρα πολλές συσκευές. Κορυφαία ονόματα του χώρου θα είναι εκεί για να παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες και πιο πρόσφατες καινοτομίες τους, ενώ φυσικά θα έχουμε και το ολοκαίνουργιο Xperia XZ4. Καθίστε, δεν είδαμε όμως ένα Xperia XZ3 τον περασμένο Οκτώβριο; Ναι είδαμε. Αλλά η Sony επιμένει να ανανεώνει τη σειρά των smartphones της κάθε έξι μήνες, επομένως δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ανακοινώνεται τον Φεβρουάριο.

Αν και η Sony ανανεώνει τη σειρά XZ κάθε 6 μήνες, η σειρά συσκευών Compact ανανεώνεται κάθε χρόνο. Η ονομασία τους τα λέει όλα, ένα XZ Compact θα έχει το ίδιο hardware και σχεδόν όλα τα features του XZ, αλλά θα είναι μικρότερο, ικανοποιώντας εκείνους που θέλουν μικρά τηλέφωνα. Έχουμε ακούσει εδώ και καιρό για τις φήμες που θέλουν την ανανέωση της σειράς, αν και πολύ πρόσφατα είχαμε πληροφορηθεί ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί, ίσως εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης. Θα δούμε όπως και να χει.

Design – Το πιο ψηλό Xperia

Εδώ και πολλά χρόνια οι smartphone κατασκευαστές προέβαιναν σε αύξηση των διαστάσεων των οθονών. Αν και το 16:9 ratio θεωρούνταν το standard, πλέον έχουμε τηλέφωνα με 18:9 ratio και ακόμη και 19:5:9 οθόνες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες, η Sony θα εξοπλίσει το smartphone με ιδιαίτερα ψηλή οθόνη των 21:9. Και έχουμε ήδη δει πως θα μοιάζει ένα τόσο ψηλό smartphones.

Στο πίσω μέρος, το Xperia XZ4 θα εξοπλιστεί με τριπλή κάμερα. Που βρίσκεται όμως ο σαρωτής αποτυπωμάτων, θα αναρωτηθείς. Φαίνεται ότι θα μετακινηθεί στο πλάι της συσκευής, στο power button, όπως η εταιρεία συνήθιζε να κάνει με τη σειρά Xperia Z. Κάποιος θα μπορούσε να σκεφθεί ότι η Sony ίσως επενδύσει στη τεχνολογία facial recognition, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Hardware

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το Xperia XZ4 θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Θα περιλαμβάνει Snapdragon 855, το οποίο θα το συναντήσουμε σε πολλά flagships του 2019 και είναι το πρώτο της εταιρείας βασισμένο στα 7nm. Θα περιλαμβάνει 6GB RAM και 64-256GB storage. Θα πεις βέβαια, ότι αυτά θα είναι τα specs των περισσότερων Android flagship smartphones για φέτος. Επομένως, τι κάνει το Xperia XΖ4 τόσο ξεχωριστό; Ένα benchmark που δημοσιεύθηκε μιλά για 395.000 αποτέλεσμα στο AnTuTu, το οποίο είναι υψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο smartphone για φέτος.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε κάτι όσον αφορά τις κάμερες, το σίγουρο είναι ότι θα διαθέτει τρεις στο πίσω μέρος. Μπορεί να αποτελεί έναν συνδυασμό wide-angle, depth sensing και η κανονική ή έναν συνδυασμό όπως μια telephoto, μια κανονική και μια wide-angle όπως το LG V40.

Τέλος όσον αφορά την τιμή του ελάχιστα είναι γνωστά. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Xperia XZ2 θα ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές Απριλίου. Αν η Sony θελήσει να αποτελέσει μια πραγματική ετήσια ανανέωση, θα κάνει το ίδιο και φέτος. Αυτό σημαίνει, ότι το Sony Xperia XZ4 θα καταφθάσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Το Xperia XZ2 είχε κάνει το ντεμπούτο του στα 800 δολάρια. Το Xperia XZ3 άγγιξε τα 900 δολάρια. Και σίγουρα κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο Sony Xperia XZ4 ή ίσως κόψει κάτι και εκκινήσει από τα 850 δολάρια. Αν τολμήσει να το ανεβάσει παραπάνω, τότε θα έχει να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό από συσκευές όπως το Note 9 και iPhone XS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.