Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times, ένα ζευγάρι που μόλις είχε παντρευτεί διαπίστωσε ότι όλες οι οικονομίες του και τα γαμήλια δώρα από τη Revolut είχαν κάνει φτερά μέσα σε λίγα λεπτά. Ακολούθησαν μέρες απογοήτευσης και προσπάθεια επικοινωνίας με το τμήμα υποστήριξης της Revolut σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τα χρήματα, όπως και με τον έμπορο στον οποίο φαίνεται αυτά να πήγαν στην άλλη άκρη του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι διαπίστωσε συναλλαγές στο λογαριασμό του ύψους $7648 (€6.989), οι οποίες έγιναν σε τμηματικές χρεώσεις από 50 ως 2.000 δολάρια, πριν η Revolut παγώσει τελικά την κάρτα στα 2.500 δολάρια. Τα χρήματα εμφανίζονταν να μεταφέρονταν σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Καμπότζη.

Αμφισβητήσαμε τα ποσά με τη Revolut, πιστεύοντας ότι αυτό θα ήταν κάτι το εύκολο. Δυστυχώς, κάναμε λάθος και αρνήθηκαν την επιστροφή χρεώσεων λέγοντας ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ίχνη δόλιας δραστηριότητας που να σχετίζονται με αυτές τις χρεώσεις, επισημαίνουν οι ίδιοι.

Revolut: Οι νέες χρεώσεις για άμεσες μεταφορές καρτών από 15 Ιανουαρίου 2024

Το ζευγάρι πάντως υποψιάζεται ένα μήνυμα που έλαβε στο κινητό του για μια αποστολή που περίμεναν να παραλάβουν. Το μήνυμα τους έλεγε να ενημερώσουν τα στοιχεία αποστολής, πράγμα που το έκαναν και κάπως εκεί πρέπει να διέρρευσαν τα στοιχεία, αν και δεν υπάρχει εξήγηση πως οι εγκληματίες απέκτησαν πρόσβαση στο Apple Pay ή στα στοιχεία καρτών.

Σε δήλωσή της η Revolut παραπέμπει στους όρους χρήσης οι οποίοι αναφέρουν συγκεκριμένα: Η Revolut δεν θα επιστρέψει χρήματα εάν ενεργήσατε με δόλο ή εάν από πρόθεση ή απροσεξία αποτύχατε να διατηρήσετε τα στοιχεία ασφαλείας σας ή την κάρτα Revolut ασφαλή. Για παράδειγμα, δεν θα προβούμε σε επιστροφή χρημάτων εάν δώσατε σε κάποιον τον κωδικό PIN της κάρτας Revolut και αυτός πραγματοποίησε μια πληρωμή χρησιμοποιώντας την κάρτα σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Η Revolut αλλάζει τους όρους χρήσης για το μπλοκάρισμα λογαριασμών: Αυτοί είναι οι νέοι όροι

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωραιο Αυτο που εχω να σας cxl ειναι δικο μου μπηκα και μου αλλαξαν το κοδικο

 2. Εγώ τι να πω; Μια κάρτα Revolut εισήλθε από το πουθενά στον λογαριασμό τής Εθνικής και αντλούσε λεφτά από τον λογαριασμό μου. Μετά από την επικοινωνία με την Εθνική, η τράπεζα ισχυρίζεται ότι όλα γίναν νομότυπα, εφόσον τα OTP επέστρεψαν προς αυτήν. Δηλαδή κλάψε τα λεφτά σου αμοιρε καταθέτη.
  Λυπάμαι τόσο πολύ!!

 3. Την είχα κάποτε και ευτυχώς που γλυτωσα…. μακριά!
  Μου έκλεισαν τον λογαριασμό χωρίς κανένα λόγο και αφορμή….αφού πρώτα μου κρατούσαν τα λεφτά “παγωμένα” για 6 μήνες με πρόφαση τον έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος….μιλάμε για υπόλοιπο της τάξης των 1000ων ευρώ που είχε νόμιμα φορτιστεί από δικό μου ελληνικό λογαριασμό…
  Μου ζητούσαν να τους δώσω στοιχεία από την ελληνική τράπεζα….και μάλιστα ευαίσθητα….όπως pin….OTP κωδικούς κλπ….κάτι που φυσικά δεν έκανα !
  Πολύ μαφιοζικη εταιρία….! Όση την έχετε θέλει μεγάλη προσοχή! Και ποτέ μην βάζετε μεγαλα ποσα… Λίγα για ώρα ανάγκης….κυρίως για εξωτερικό όσοι ταξιδεύετε.

  Υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις πλέον!

 4. Δεν είχα ποτέ κάρτα Revolut. Μας κλέψανε τα λεφτά μέσα από δύο λογαριασμούς, ευτυχώς δεν ήταν παρά πολλά αλλά ήταν όσα είχαμε , και ο παραλήπτης ήταν η Revolut. Εννοείται ότι δεν έβγαλα άκρη, τα χρήματα πήγαν κάπου στην Αγγλία. Από τότε που βλέπω όμως τη λέξη Revolut, βγάζω φλύκταινες.

 5. Μια χαρά είναι η revolut.
  Την χρησιμοποιώ 5 χρόνια και δεν είχα ποτέ θέμα.
  Όπου πήγε να γίνει απάτη, τα συστήματα της το τσίμπησαν απευθείας.

 6. Προφανώς δεν έχει λογισμικό ασφαλείας αυτή η κάρτα.
  Ένας τρόπος να την πάτησε το ζευγάρι είναι να περίμενε πράγματι κάποιο δέμα και να άνοιξε αυτό το email.
  Πολύ παλιά την είχα πατήσει έτσι εγώ με ένα email που έλεγε “Απόλλων Καλαμαριάς”.
  Πράγματι εγώ είχα γράψει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς να μου στείλουν σήματα της ομάδας αλλά αυτό δεν ήταν η απάντηση – ήταν ιός (όχι απ’ αυτούς που κλέβουν τραπεζικά δεδομένα, απλός ιός του pc ήταν).
  Αυτές τις μέρες με παίρνουν κάθε τόσο τηλέφωνο και μου λένε “είμαστε η … microsoft και θέλουμε να σας φτιάξουμε το computer” και τους το κλείνω. Στην αναγνώριση φάνηκε ένα νούμερο που το έστειλα στην cyber alert. Μετά έψαξα στο google να δω τι νούμερο ήταν και ήταν από το Μπουτάν !

 7. Είμαι κάτοχος λογαριασμού Revolut τουλάχιστον 5 χρόνια την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και στο εξωτερικό για αλλαγές νομισμάτων στην καλύτερη ισοτιμία δεν είχα ποτέ πρόβλημα όπως και στην Ελλάδα για παραγγελίες και συναλλαγές αυτό που έγινε προφανώς κάποιος απατεώνας ήταν σίγουρα .

 8. Το πρόβλημα δεν είναι της Revolut αλλά προφανώς ο τίτλος τσιμπάει κλικ. Έχουμε rev εγώ και πολλοί φίλοι χρόνια, με πολλαπλές κάρτες και λογαριασμούς χωρίς πρόβλημα. Αντιθέτως μας έχουν κλέψει χρήματα μέσω εθνικής. Το ζευγάρι και κάθε ένας πρέπει να προσέχει τι κάνει και που με τις κάρτες και τα στοιχεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.