Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple αποκάλυψε στο WWDC 2023 την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της για τα Mac. Το macOS Sonoma υποστηρίζει widgets στο desktop και νέα κινούμενα screensavers που μπορούν να λειτουργήσουν και ως wallpaper. Με βάση τη στρατηγική της Apple, το νέο OS θα είναι διαθέσιμο στους developers σε beta φάση και μετά από λίγες εβδομάδες η εταιρεία θα ξεκινήσει την public beta. Όσον αφορά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης, αυτή αναμένεται μέσα στο τρέχον έτος.

macOS Sonoma

Τα widgets του macOS Sonoma είναι σχεδιασμένα χάνονται στο φόντο όταν ανοίξει ένα παράθυρο, ενώ τα Mac μπορούν να έχουν πρόσβαση σε widgets ενός iPhone, αν οι συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Επιπλέον, τα widgets είναι διαδραστικά, όπως αυτά τα iOS 17 και το iPadOS 17. Σε ένα demo που έδειξε η εταιρεία είδαμε να γίνεται έλεγχος ενός συνδεδεμένου οχήματος από ένα widget στο desktop ενός Mac.

Η Apple πρόσθεσε στο macOS Sonoma νέο Game Mode. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το mode λειτουργεί με όλα τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για Mac, με το μειωμένο latency του ήχου στα AirPods, και με το διπλό Bluetooth sampling rate τον Xbox και PlayStation controller. Για να ενισχύσει τη δέσμευση της για βελτιώσεις στο gaming στα Mac, η Apple ανέβασε τον Hideo Kojima στη σκηνή για να ανακοινώσει επίσημα ότι το Death Stranding Director’s Cut θα κυκλοφορήσει για macOS.

Δεν τελειώσαμε ακόμη, μιλάμε για νέα έκδοση macOS. Το macOS Sonoma βελτιώνει τις βιντεοδιασκέψεις με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Presenter Overlay και επιτρέπει στον χρήστη να δείχνει την οθόνη του πίσω του καθώς το πρόσωπο του παραμένει στο επίκεντρο. Επιπλέον, μπορεί να προσθέσει AR εφέ, τα οποία ενεργοποιούνται όταν η κάμερα αναγνωρίσει συγκεκριμένα gestures, όπως διπλό thumbs up.

Επίσης, το macOS Sonoma φέρνει βελτιώσεις στο Safari. Τα web apps μπορούν πλέον να λειτουργούν πιο πολύ όπως οι εφαρμογές του macOS, με υποστήριξη για ειδοποιήσεις και τη δυνατότητα για καρφίτσωμα στο dock. Υπάρχει επίσης υποστήριξη προφίλ ώστε να μπορεί κάθε χρήστης να προσαρμόζει την εμπειρία του στον browser ανάλογα με το αν τον χρησιμοποιεί για δουλειά ή προσωπική δραστηριότητα. Επιπλέον, τα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης είναι σχεδιασμένα να κλειδώνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Κλείνοντας με τον Safari, η Apple στοχεύει να διευκολύνει την ασφαλή κοινή χρήση κωδικών μέσω του iCloud Keychain.

macOS Sonoma

Η Apple αναφέρει ότι αρκετές βελτιώσεις που ανακοίνωσε για το iOS 17 θα είναι διαθέσιμες και στο macOS Sonoma. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανέφερε τη βελτιωμένη πρόγνωση κειμένου, την κατάργηση του “hey” από την εντολή που ξυπνά τη Siri, και βελτιωμένα sticker.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.