Η Apple ανακοίνωσε την νέα έκδοση του λειτουργικού της για laptops, το macOS Ventura. Το νέο λειτουργικό σύστημα έρχεται με το νέο Stage Manager εργαλείο οργάνωσης και τις αναβαθμίσεις του Spotlight.

Ενεργοποιώντας το από το Control Center, το Stage Manager οργανώνει αυτόματα τις ανοιχτές μας εφαρμογές στο πλάι της οθόνης, ενώ κρατάει στο κέντρο το παράθυρο στο οποίο δουλεύουμε. Ο χρήστης θα μπορεί να σύρει αρχεία ή εικονίδια πάνω στις εικονίδια των ανοιχτών εφαρμογών, για να κάνει import ότι θέλει σε κάθε εφαρμογή.

Οι αναβαθμίσεις του Spotlight περιλαμβάνουν την εύρεση φωτογραφιών από την βιβλιοθήκη μας, ενώ θα μπορούν πλέον να βρούνε κείμενο μέσα σε φωτογραφίες, με μια απλή αναζήτηση. Το Spotlight θα βρίσκεται στο κάτω μέρος του iOS Homescreen.

Νέες προσθήκες παίρνει και η αναζήτηση στα emails, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερη και πιο πλήρη προεπισκόπηση μηνυμάτων, προτάσεις και διόρθωση ορθογραφιών. Ο Safari θα έχει διαμοιρασμό των tabs μας, που θα επιτρέπει στους χρήστες να δoυν τα tabs των φίλων τους σε πραγματικό χρόνο. Μαζί έρχεται και υποστήριξη βιομετρικών “Passkeys”, που θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά passwords μας, σε όλες τις πλατφόρμες (Apple, Google και Microsoft έχουν ήδη δεχθεί να συνεργαστούν στα λειτουργικά τους και τους browsers τους).

Το macOS Ventura φέρνει στους χρήστες την επιλογή να χρησιμοποιήσουν το iPhone τους, σαν webcamera για κλήσεις στο Facetime, προσφέροντας πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, από οποιαδήποτε webcam. Αυτή η λειτουργία έρχεται να ενισχύσει το continuity στις συσκευές της Apple.

H Apple πάντα είχε στόχο να φέρει το macOS πιο κοντά στις φορητές συσκευές και με κάθε ανακοίνωση έρχεται όλο και πιο κοντά σε αυτό τον στόχο. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις του macOS φέρνουν χαρακτηριστικά του iOS στους υπολογιστές, όπως το Focus και το Shortcuts, ενώ το continiuity προσφέρει άριστη συνεργασία ανάμεσα στις συσκευές της εταιρίας, με πολλές κοινές λειτουργίες ανάμεσα τους.

Η Apple ανακοίνωσε και το Metal 3, που θα ξεδιπλώσει όλες της δυνατότητες του Apple Silicon στα επόμενα χρόνια!

Το macOS Ventura θα μπει σε beta πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο, ενώ η κυκλοφορία του θα είναι μέσα στο φθινόπωρο. Φυσικά θα το πάρουν όλα τα mac με Apple Silicon. Για τις παλαιότερες συσκευές δεν έχουμε κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής, όμως η εταιρία συνήθως φροντίζει να παίρνουν αναβαθμίσεις όσο γίνεται περισσότεροι. Πιθανότατα θα λάβουν την αναβάθμιση όσοι αναβάθμισαν και σε macOS Monterey.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.