Το iOS 17 της Apple έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο WWDC του 2023, όπου μπορούμε να πάρουμε με τον καλύτερο τρόπο, μια πρώτη γεύση, με την πλήρη έκδοση του iOS να καταφθάνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μαζί με τα iPhone.

Αρχικά, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου λειτουργικού, είναι ότι πλέον ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή του στην οθόνη κλήσης του χρήστη που καλεί. Πλέον, δηλαδή, έχουμε μια ριζική ανανέωση της εν λόγω οθόνης, η οποία μοιάζει σαν ένα μεγάλο wallpaper δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τοποθετήσεις μια custom εικόνα.

Παράλληλα, τα voicemails θα μπορούν να εμφανίζονται ολογράφως στην οθόνη κλειδώματος, επομένως αν είναι κάτι σημαντικό, θα μπορείς να δεις τι λέει το άτομο και να επιλέξεις αν θα το σηκώσεις ή όχι.

voicemail

Βελτιώσεις στο iMessage

Στο iMessage οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν ένα νέο χαρακτηριστικό που αποκαλείται Catch up. Πιο συγκεκριμένα, στις ομαδικές συνομιλίες θα μπορείς να κάνεις scroll up στο τελευταίο μήνυμα ώστε να μπορείς να ενημερωθείς για οτιδήποτε νεότερο, χωρίς να χρειαστεί να το ψάξεις χειροκίνητα.  Παράλληλα, ο χρήστης θα μπορεί με παράθεση να απαντήσει με swiping στο εν λόγω μήνυμα.

catch-up ios 17

Πλέον προστίθεται ένας νέος τρόπος να μοιραστείς την τοποθεσία σου με τους φίλους σου. Ειδικότερα, το live locaton widget βρίσκεται natively εντός μιας συζήτησης. Επιπροσθέτως ένα νέο check in featiure θα δώσει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις προς τους φίλους σου ότι έφθασες στον προορισμό σου με ασφάλεια. Αν καθυστερήσεις θα εμφανιστεί notification που θα ζητά να αναβάλλεις την ειδοποίηση των έμπιστων επαφών σου για 15 λεπτά. Αν δεν αντιδράσεις σε αυτήν την ειδοποίηση, τότε θα ενημερωθούν οι έμπιστες επαφές.

NameDrop 

namedrop

Στην ουσία αποτελεί μια αναβάθμιση του AirDrop με μια έξυπνη ονομασία που είναι χαρακτηριστική του σκοπού για τον οποίο προορίζεται. Θα μπορείς να στείλεις τις πληροφορίες επικοινωνίας σου σε κάποιον απλά φέρνοντας κοντά δυο iPhone, κάτι το οποίο θα κάνει εφικτή την αποστολή της email διεύθυνσης και των αριθμών τηλεφώνων σου.  Θα λειτουργεί και μεταξύ ενός iPhone και ενός Apple Watch. Οι φωτογραφίες θα μπορούν να σταλούν με τον ίδιο τρόπο και αν το αρχείο είναι μεγάλο, μπορείς να βγεις εκτός εμβέλειας και το download να συνεχιστεί.

Standby

standby

Ένας νέος τρόπος χρήσης του iPhone σου ενώ αυτό φορτίζει. Αν χρησιμοποιείς για παράδειγμα ένα MagSafe stand το οποίο κρατά το iPhone σου σε οριζόντια θέση ολόκληρο το UI της lockscreen αλλάζει. Πλέον θα έχεις στη διάθεσή σου ένα μεγάλο ρολόι, ή ένα slideshow των φωτογραφιών, το iPhone γίνεται ένα smart clock εν ολίγοις.

Αυτές είναι οι συσκευές που θα πάρουν το iOS 17

Το Autocorrect ΄βελτιώνεται

Μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στο iOS 17 είναι ένα βελτιωμένο autocorrect. Με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων, το autocorrent πλέον θα αυξήσει τον αριθμό των λέξεων που αναλύει, επομένως δεν θα λειτουργεί μόνο με δυο τρεις τη φορά, αλλά με ολόκληρες φράσεις και προτάσεις. Επιπλέον θα θυμάται τις λέξεις που τις πληκτρολογείς ηθελημένα λάθος ή συγκεκριμένες κακές λέξεις που το autocorrect σύστημα δεν επιτρέπει να περάσουν.

Άλλες μικρότερες ενημερώσεις:

  • Εγκαταλείπεται το Hey Siri και πλέον θα κληθείς να πεις Siri απλώς για να ξεκινήσεις την αλληλεπίδραση με την ψηφιακή βοηθό.
  • Apple Maps: Θα υποστηρίζουν πλέον το offline mode, όπου θα μπορείς να κατεβάσεις τοποθεσίες και να τις βλέπεις όταν δεν είναι διαθέσιμο το internet.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.