Τα μετρητά συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό τρόπο πλήρωμής κάνοντας τα ATM περιζήτητα, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την χρώρα μας. Και κάπου εδώ, το ενδιαφέρον ξένων ομίλων για επένδυση σε μια αγορά που κατά τη γνώμη τους αξίζει είναι μεγάλο. Και δεν είναι άλλη από την αγορά των χρεώσεων της ανάληψης μετρητών από ATM άλλης τράπεζας.

Ο περιορισμός του δικτύου των τραπεζών, προκαλεί το ενδιαφέρον τέτοιων εταιρειών οι οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το παράθυρο για προμήθειες που τους ανοίγεται. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή η κατηγορία των παρόχων δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που επέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη μηδενική χρέωση για ανάληψη μετρητών σε δημοτικές περιοχές όπου υπάρχει μόνο ένα ATM τράπεζας, όπως αναφέρει το kosmoslarissa.gr

Η πρόσφατη πώληση των 850 ATMs της Τράπεζας Πειραιώς που είχε σε off site σημεία, η επέκταση της Euronet και η είσοδος στη χώρα μας της NCR ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών ATMs παγκοσμίως, δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι αναλήψεις μετρητών αποτελούν έναν τομέα με επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αυτή τη στιγμή η χρέωση για ανάληψη μετρητών της Euronet είναι 4.95 ευρώ ανεξαρτήτως ποσόυ από 1 ευρώ που είναι σε άλλες τράπεζες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπάρχει αυξημένο κόστος για την ανατροφοδότηση των ATMs, τα ενοίκοια, τα κόστη εξοπλισμού, τα συστήματα ασφαλείας κ.α. Όσον αφορά τις χρεωσ́εις που θα ισχύσουν στα ATMs που πούλησε η Πειραιώς, η Γεωργία Μπότσικα, γενική διευθύντρια της Printec αναφέρει ότι θα εφαρμοστεί ενιαία τιμολογιακή πολιτική για όλους τους χρήστες καρτών ελληνικών τραπεζών, μετά το πέρας της σταδιακής ολοκλήρωσης στην αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης και του λογισμικού των ΑΤΜ με τα διακριτικά της νέας εταιρείας.

Η περιστροφή της Γης επιβραδύνεται, έστω και λίγο αλλά δεν θα πιστέψεις από τι!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.