Η Xiaomi έχει αποκαλύψει επισήμως το Xiaomi Mi A2 μόλις πριν από λίγο καιρό, μια ακόμη νέα Android One συσκευή με την οποία θέλει να εδραιωθεί στο χώρο. Αποτελεί τον διάδοχο του Xiaomi Mi A1 και φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις, ενώ με το Mi A2 Lite, προσφέρεται η ίδια ακριβώς εμπειρία σε πιο προσιτή τιμή. Και οι δυο συσκευές θα πουληθούν σε περισσότερες από 40 αγορές. Στα πλαίσια μιας σύντομης υπενθύμισης, να αναφέρουμε ότι το Mi A2, περιλαμβάνει Snapdragon 660, ως 6GB RAM και 128GB storage.

Εκεί όμως που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, είναι στις κάμερες. Το Mi A2, φέρει μια κύρια κάμερα των 12MP f/1.75 και μια δευτερεύουσα των 20MP f/1.75 u1.0, η οποία αυτόματα ενεργοποιείται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο ίδιος αισθητήρας των 20MP κάνει και την εμφάνισή του μπροστά, ενώ υπάρχει και ένα LED module για να σε βοηθήσει στη λήψη φωτογραφιών selfies τη νύχτα.

Διάβασε ακόμη στο techmaniacs.gr: Xiaomi Mi 8: Αυτή η κάμερα φοβάται το σκοτάδι!

Το Mi A2 όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και από τις φωτογραφίες που συνοδεύει το άρθρο μας, κάνει εξαιρετική δουλειά σε συνθήκες ημέρας. Το Dynamic range και η αναπαραγωγή των χρωμάτων είναι εξαιρετική, όπως και το επίπεδο της λεπτομέρειας. Το Auto HDR βελτιώνει ακόμη το συνολικό dynamic range χωρίς να μειώνει τις επιδόσεις της συσκευής, με το μόνο πρόβλημα να είναι ένα μικρό lag του κλείστρου.

Η Xiaomi προωθεί έντονα την AI με την οποία εξοπλίζονται οι συσκευές της, αλλά σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, το feature εστιάζει κυρίως στην μπροστινή κάμερα. Το AI-assisted feature στο Mi A2, αυτόματα προσαρμόζει την ένταση του beautify φίλτρου παρέχοντας εξαιρετικά portrait modes με την βοήθεια του software.

Επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού!

Εντάξει, μπορείς να έχεις καλές επιδόσεις κάμερας σε συνθήκες ημέρας ακόμη και σε budget smartphone, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εδώ είναι που το Xiaomi Mi A2 τα πηγαίνει πολύ καλά. Η συσκευή έχει μια δευτερεύουσα κάμερα των 20MP η οποία ενεργοποιείται αυτόματα σε συνθήκες με λίγο φως και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Φωτογραφίες με λεπτομέρεια και με τη συσκευή να κάνει εξαιρετική δουλειά στη μείωση του θορύβου.

Το Mi A2, πραγματοποιεί εύκολα εναλλαγή μεταξύ των δυο φακών, βάσει των συνθηκών του φωτός που επικρατούν. Ο φακός των 20MP, εξοπλίζεται με 4 σε 1 pixel binning, για να μειώσει τα επίπεδα του θορύβου σε σκοτεινά περιβάλλοντα, με την κάμερα να συνδυάζει πληροφορίες από τέσσερα pixel σε ένα για να δημιουργήσει μια πιο λεπτομερή φωτογραφία.

Η HMD σίγουρα θα πρέπει να ανησυχεί

Το Xiaomi Mi A2, αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά smartphones της χρονιάς. Θεωρείται μια πραγματική αναβάθμιση σε σχέση με το Mi A1 και η κάμερα είναι φανταστική. Το Nokia 7 Plus, είναι πολύ κοντά στην ίδια κατηγορία και αναπόφευκτα θεωρούμε ότι η Xiaomi θα κλέψει μερίδιο της HMD σε αυτήν την κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.