Με το τελευταίο και πιο πρόσφατο flagship smartphone, η Xiaomi δεν εισήγαγε ένα νέο τμήμα κάμερας στο Xiaomi Mi 8, αλλά αντίθετα επέλεξε να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε με το Mi MIX 2S. Ο κύριος αισθητήρας στο Xiaomi Mi 8 είναι ένας των 12MP με aperture f/1.8 Sony IMX363 και διαθέτει PDAF phase detection autofocus με τεχνολογία DualPixel. Η δεύτερη κάμερα είναι των 12MP, αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικού τύπου αισθητήρα. Το apertutre εδώ είναι f/2.4.

Χάρη σε αυτές τις κάμερες το Xiaomi Mi 8 μπορεί να προβεί στην εγγραφή video 4K στα 60fps, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί το slow motion mode σε 1080p και σε 240fps. Για λόγους σύγκρισης, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι το Mi MIX 2S περιοριζόταν στα 30fps στα 4k και μόλις στα 120fps σε slow motion.

Αν το Xiaomi Mi 8 έχει σχεδόν την ίδια κάμερα με το Mi Mix 2S, πως μπορεί να συμπεριφέρεται καλύτερα; Η απάντηση είναι στο software optimization. Η Xiaomi έχει κάνει σημαντική εργασία στον τομέα του software και των AI δυνατοτήτων της συσκευής. Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε δυο φωτογραφίας του ίδιου θέματος, με την AI απενεργοποιημένη και στη συνέχεια ενεργοποιημένη. Με λίγα λόγια, η AI αποδεικνύει ότι μπορεί να βελτιώσει τις φωτογραφίες σας και τα στοιχεία αυτής, όχι όμως τα πάντα.

Επειδή ήταν αδύνατη η μεταφορά των εικόνων, αντιγράψτε το λινκ και επικολλήστε το στην μπάρα του browser.

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=1516a4c4-7ae3-11e8-b263-0edaf8f81e27

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=4278f462-7ae3-11e8-b263-0edaf8f81e27

Στο πρώτο link η AI προσπάθησε πάρα πολύ να βελτιώσει τη λεπτομέρεια και τα χρώματα των αντικειμένων, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες μικρές απώλειες στον ουρανό. Το ευχάριστο όμως είναι ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το scene recognition και διάφορα άλλα AI modes, με ένα απλό tap στο camera app και επομένως να τραβήξεις δυο διαδοχικές φωτογραφίες και στη συνέχεια να κρατήσεις την καλύτερη. Δυστυχώς όμως, είναι κρίμα που δεν μπορείς να κρατήσεις και την κανονική φωτογραφία και εκείνη που επεξεργάστηκε η AI.

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=7cd27aa2-7ae3-11e8-b263-0edaf8f81e27

Όσον αφορά την μπροστινή κάμερα, παράγει ένα πολύ καλό bokeh effect με αποτέλεσμα τη δημιουργία ποιοτικών selfie φωτογραφιών.

Η κάμερα φοβάται το σκοτάδι:

Εκεί όμως που τα πράγματα δυσκολεύουν είναι στο σκοτάδι. Όπως επισημαίνει το Androidpit, παρά το γεγονός ότι η κάμερα του Xiaomi Mi 8 εκπλήσσει με τις μοναδικές φωτογραφικές του ικανότητες, τα πολύ καλά αποτελέσματα της AI και την ευκολία στη χρήση του μενού της κάμερας, εκεί που χάνει αρκετά είναι στο σκοτάδι. Η ποιότητα της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη και η AI θα μπορούσε να εγγυηθεί καλύτερα αποτελέσματα.

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=b0df4a0a-7ae3-11e8-b263-0edaf8f81e27

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.